Vrste sunčanih naočala

sunčane naočale

S ljetom dolaze dani kada smo non stop obasipani sunčevim zrakama. Kako se brinemo za zdravlje kože i štitimo kremama protiv Uv zračenja, na isti način bismo se trebali brinuti i za naše oči.

Donosimo vam sve modele sunčanih naočala koji su u posljednje vrlo moderni i koji će vaš vide zasigurno zaštititi od sunca.

Za početak je bitno prilikom kupovine naočala obratiti na pozornost građe vašeg lica.

Upravo zbog nepravilnog odabira, često nismo zadovoljni naočalama nakon nekog vremena što ih nosimo.

Uvijek je bitno pravilo isprobati naočale kvalitetno i uložiti čak i malo više vremena prilikom kupovine kako bismo bili sigurni odgovara li nam željeni model zaista.

Zato se nemojte ustručavati potražiti pomoć specijaliziranog osoblja u trgovini.

Trgovina gdje se prodaju naočale uvijek bi trebala biti dobro osvijetljenja jer se i same naočale nose po svjetlu.

Za ovalni oblik lica preporuča se nošenje svih modela naočala jer je ovalno lice najzahvalnije i na njega najviše stvari pristaju bez problema.

Za lice u obliku kvadrata preporuča se nošenje naočala koje će vizualno suziti oblik lica te koje će imati blago zaobljene okvire.

Okrugli tip lica trebao bi nositi naočale koje će više istaknuti gornji dio lica, ali na decentan način i pružati mu ljepotu.

Zato se preporuča nošenje okvira naočala u obliku kvadrata  koji će ublažiti okrugli izgled i istaknuti oči.

Dijamantno lice kao i ovalno također možemo ubrajati među najzahvalnije oblike lica pa tako nećete pogriješiti niti s jednim željenim modelom i bojom.

Sve je stvar u tome koje boje više preferirate i kako se ugodnije osjećate.

Važno je znati i napomenuti da nikako ne kupujete naočale koje su napravljenje od plastike i nemaju UV filter jer ćete tako samo oštetiti vid.

Isto tako, krzo pretamne naočale se ne može dobro vidjeti okolina i oku je prirodno teže reagirati na vanjske podražaje te sei na taj način vrlo lako vid može znatno pogoršati.

Autor: A.B., Foto: YuriyZhuravov/Shutterstock