Vježbe za noge

vjezba-za-noge

Duge, vitke noge želja su svake žene. Da bismo to postigle, redovito se zamaramo strogim, napornim dijetama ili mukotrpnim satima provedenima u teretani. To često ne daje nikakve rezultate, ili barem ne one kojima smo se nadale.

Tada uglavnom krivimo lošu genetiku ili se mirimo s činjenicom da nikad nećemo biti jedna od onih sretnica sa lijepim, privlačnim nogama. Tjelovježba uvijek pomaže. Stoga, ukoliko ne pomaže vama, vjerojatno je samo radite na pogrešan način.

Danas postoji niz priručnika, vodiča i knjiga sa različitim vježbama za noge. Mi ćemo vam navesti par najučinkovitijih vježbi za vitke, mišićave noge. Prije početka vježbanja, važno je da na sebi imate udobnu i laganu odjeću. Preuska, oskudna ili neudobna odjeća sprečava, odnosno umanjuje učinkovitost samih vježbi. Trenirka i kratka majica najbolji su izbor odjeće za ovakvu vrstu vježbi.

Pogledajte video o vježbama za noge i stražnjicu.

Čučnjevi su vježba koja pomaže kod mišića nogu, ali i stražnjice. Stoga, radite li redovito ovu vježbu učvršćujete nekoliko dijelova tijela odjednom. Lagani čučnjevi desetak minuta dnevno, vaše će noge učiniti privlačnijima, mršavijima i riješit ćete se neugledne narančine kore i celulita.

Kako pravilno izvoditi čučnjeve pogledajte u videu.

Ukoliko su vam potpuni čučnjevi prekomplicirani za raditi, napravite polu-čučnjeve pri kojima ćete kukove spustiti do ravnine koljena. Želite li pojačati intenzitet same vježbe, možete uzeti utege ili bučice. Nemojte pretjerivati sa čučnjevima imate li ikakvih ozljeda koljena.

Slijedi još jedan video o vježbama za mršave noge.

Želite li učvrstiti mišiće gornjeg dijela nogu, za vas je idealna vježba iskorak. Ovu vježbu izvodite na način da se iz ispravnog stava spuštate na ispruženu nogu, dok drugo koljeno savijate. Uz udah stojite u uspravnom stavu, a za vrijeme izdaha zakoračite naprijed. Važno je da vam kralježnica prilikom vježbanja neprestano bude ispravna kako ne bi došlo do ozbiljne ozljede. Naime, pritisak je na kralježnicu uistinu velik, posebice na njen donji dio.

Slijede vježbe s iskorakom.

Jednako kao što ste napravili iskorak vježbe unaprijed, možete napraviti iskorak u stranu. Postupak je vrlo sličan. Uz udah stanite u laganiji raskoračni stav, a kod izdaha ispružite jednu nogu u stanu. Nakon par ponavljanja, promijenite nogu. Osjetit ćete kako vam se mišići zagrijavaju, a nakon nekog vremena moći ćete i vidjeti promjenu.

Autor: D.Š. Foto: Vježba za noge, Foto: dean bertoncelj/Shutterstock