Prirodna pasta za depilaciju

pasta za depilaciju

Postoji nekoliko načina kako možete ukloniti dlačice na tijelu, a svatko od vas može birati hoće li to biti brijanje uz pomoć britvice ili kreme te voska. Od svih metoda vosak je najpopularniji jer pruža najduži period kada ne morate razmišljati o dlačicama.

Neke žene se odlučuju za tretman kod kozmetičara jer im je tako lakše dok neke to rade same kod kuće. Odluka ovisi o tome koliko ste voljne uložiti svog vremena da se same riješite dlačica i koliko zapravo želite uštedjeti. Dobro je što tretman možete napraviti i sami i to ne samo uz pomoć krema koje kupite u dućanu, nego i uz pomoć pasti koje možete napraviti sami.

Za sve one koji se žele okušati u pripravljanju domaće paste, slijedi nekoliko korisnih informacija koje vam u tome mogu pomoći. Prvo što treba učiniti je provjeriti imate li sve potrebno za smjesu. Od sastojaka vam je potrebno nekoliko trakica od pamuka, 1 limun, 1 manja šalica šećera, 1/2 šalice meda, štapić za sladoled ili nešto slično te gustin.

Uzmite posebnu posudu u kojoj ćete pomiješati sve sastojke. Kada ste ih promiješali stavite u mikrovalnu na 2 minute, ali ne zaboravite miješati svakih 30 sekundi. Nakon što se svi sastojci otope ostavite ih da se ohlade i premjestite u plitku posudu. Nakon što je smjesa postigla sobnu temperaturu vrijeme je da ju nanesete.

Prije nego krenete uklanjati dlačice, bilo bi dobro da operete taj dio kože i osušite kako bi uklonili sve tragove masnoće. Kako bi olakšali nanošenje paste te njezino čišćenje, na kožu prije toga stavite malo gustina.

Uz pomoć štapića za sladoled nanosite pastu u smjeru rasta dlačica i prekrijte trakom od pamuka. Dobro utisnite i ostavite da djeluje do 1 minutu, a zatim brzo povucite traku u smjeru suprotnom od rasta dlačica.

Tretman ponavljajte sve dok niste uklonili sve dlačice. Kada ste završili namažite mjesto depilacije kremom kako ne bi došlo do iritacije kože. Dlačica više nema, a vi više ne morate razmišljati o odlasku kod kozmetičara.

Autor: S.Š., Foto: Olinchuk/Shutterstock