Kako nositi ravne šiške

ravne šiške

Pitate se kako bi vam stajale šiške i to odrezane u potpunosti ravno? Od sada to možete napraviti sami i nositi svakodnevno s ponosom i bez stručne frizerske ruke. Dovoljno je imati samo malo više preciznosti, koncentracije i strpljenja te vještu ruku koja će sve lijepo i pravilno napraviti.

Donosimo vam metode kako napraviti i kako nositi ravne šiške, a da vam pritom izgledaju blistavo i savršeno.

Za početak je bitno da kosa prilikom šišanja bude čista. Koristite šampon za pranje kose koji odgovara tipu i potrebama vaše kose kako biste bili sigurni da ćete dobiti sjajan rezultat.

Isto tako, važno je koristiti i regenerator za kosu kako bi vam prilikom stiliziranja kosa bila što glađa i kako ne biste imali problema s raščešljavanjem.

Kosu zatim prosušite suhim ručnikom i ostavite pola sata te nakon toga na toploj, ali ne prevrućoj temperaturi je posušite fenom.

Kosu nemojte posušiti do kraja i ne biste je smjeli češljati dok je još mokra jer to dovodi do mehaničkog oštećenja kose, odnosno ispucanih i suhih vrhova.

Kad je kosa posušena do kraja počnite sa šišanjem šiška. Ako ste možda nesigurni sami šišati, potražite pomoć sestre ili prijateljice kako bi vam bilo lakše.

Kod šišanja će vam trebati škare i zaštitna folija te ravni češalj kako biste vidjeli kosu u potpunosti.

Počnite skraćivati šiške tako da ruka bude što mirnija i ne biste smjeli mijenjati pravac kako ne bi nastale kose šiške.

Kada ste gotovi, kosu posušite u potpunosti, a po želji je možete isfenirati ili ispeglati.

Svoju novu frizuru možete nositi uz konjski rep, s ukosnicama kada su topliji dani ili normalno opušteno ravnu kosu. Također, ravne šiške odlično stoje i uz kovrče koje možete napraviti figarom ili peglom za kosu.

Najvažnije je da temperatura ne bude previsoka kako ne biste doveli do oštećenja vlasi.

Autor: A.B., Foto: Shutterstock/YuriyZhuravo