Trajno farbanje obrva

farbanje obrva
Farbanje obrva, Foto: Serhiy Kobyakov/Shutterstock

Razmišljate li ikada koliko su obrve bitne u svakodnevnoj komunikaciji i za izgled našeg lica. Uglavnom ne pomislimo dva puta o njima, ali one zaista igraju veliku ulogu. Ako je još netko s vama u sobi pogledajte to osobu i zamislite je bez obrva. Smiješno zar ne?

Obrve su prošle razne faze u estetskim kanonima. U nekim povijesnim trenutcima čak su se u potpunosti brijale, čemu smo se vrlo približili u neobičnom trendu čupanja obrva u tanke crte koje sadrže samo po nekoliko dlačica. Prošli smo i razdoblja debelih obrva iscrtanih pretamnom olovkom i napokon smo u estetski zrelom razdoblju u kojem se vraćamo prirodnim neznatno uređenim obrvama.

Vrlo često slušamo o ženama koje imaju problem sa vrlo gustim obrvama koje nikako da ukrote no moramo misliti i na žene koje se nalazne na suprotnom polu. To su one koje se bore sa presvijetlim i prerijetkim obrvama. Možda ste žena svijetlije puti i u redu je da su i vaša obrve svijetlije. Izgledali biste smiješno sa debelim crnim obrvama kao da ste jedan od likova iz ulice Sezam.

Zato krenete li potamnjivati obrve odaberite onu olovku koja će ih potamniti za samo nekoliko nijansi u prirodnoj boji i jednostavno ispunite praznine ili malo snažnije ocrtajte njihov prirodni oblik. Ne želite li se svakoga jutra kao poluuspavane ljepotice baviti sa ovim zadatkom zašto se ne biste odlučile na posjet kozmetičkom salonu u kojem ćete u kratkom roku i za malo novca riješiti svoj problem… barem na neko vrijeme.

Farbanje obrva je brz i bezbolan proces, a izvodi se sa bojama posebno formuliranima za osjetljivo područje oko očiju. Bit ćete gotovi za nekoliko minuta a rezultati će trajati sve dok obrve ne budu zamijenjene novima. Iako je njihova svrha pragmatična ova dva mala dlakava čuperka štite naše oko od znoja, kapi kiše i prašine koja bi mogla iziritirati osjetljivu sluznicu oka, ipak su nam važne i u oblikovanju stila.

Stoga ako vas muči problem presvijetlih obrva riješite ga u trenu. Posavjetujte se sa iskusnom kozmetičarkom koja će vam zanati sugerirati koliko je potrebno potamniti obrve.

 Autor: L.K., Foto: Serhiy Kobyakov/Shutterstock