Prirodna detoksikacija organizma

detoksikacija celerom

S vremena na vrijeme našem tijelu je potrebna detoksikacija, kako bi se organizam pročistio od štetnih tvari koje svakodnevno nakupljamo u sebi. Jedna od namirnica koja je odlična za detoksikaciju organizma je celer, a kojeg možete neograničeno konzumirati.

Celer zbog svoje glatke teksture, poboljšava i olakšava probavu, a u 100 g celera nalazi se samo 14 kalorija. Stoga ne ćudi što je celer odlična namirnica za detoksikaciju. Kako bi povratili energiju u organizam ,trebate pročistiti i detoksicirati svoj organizam od toksina. Do opterećenja organizma dolazi zbog teške i nezdrave hrane, pa organizmu treba pomoći da uspostavi ravnotežu.

Ukoliko dođe do onečišćenja organizma, dolazi i do raznih tegoba, koje treba smanjiti koliko god je to moguće, a smaniti ih možemo detoksikacijom, s vremena na vrijeme. Idealna namirnica za detoksikaciju organizam je kao što smo već rekli, celer.

Ako želite u samo nekoliko dana iz organizma izbaciti štetne tvari koje ste unijeli u svoj organizam, možete ih jednostavno izbaciti tako da napravite juhu od celera. Juhu od celera trebate konzumirati svaki dan! Detoksikaciju celerom, tj. juhom od celera treba provoditi svaki dan kroz barem sedam dana, a prilikom pripremanja juhe, u juhu treba dodati još neke namirnice, kao što su mrkva, luk i muškatni orašćić.

Juhu pripremite na način da jednu glavicu luka popržite na vrlo malo ulja, pa na prženi luk izribate jedan celer i dodate jednu i pol litru vode. Nakon par minuta kuhanja u juhu dodajte jednu naribanu mrkvu, muškatni oraščić, te malo soli i papra. Juha se kuha sve dok celer ne omekša.

Juha od celera će vam sigurno pročistiti organizam i napraviti savršenu detoksikaciju, ali od nje nećete mršaviti. Juhom od celera ćete čistiti organizam i pripremati ga na pravilnu prehranu. Bilo bi dobro detoksicirati organizam juhom od celera, jednom mjesečno. Naravno neće škoditi ako ćete konzumirati celer i u drugim vrstama jela.

Autor: A.Z., Foto: bonchan/Shutterstock