Što je limun dijeta

iscijeđeni limun

Svatko od vas je ponekad osjetio pomanjkanje energije i osjećaj kao da ne možete napraviti apsolutno ništa. Bezvoljnost, neispavanost te neprekidni osjećaj nedostatka energije nešto je sa čime su se mnogi suočili. Vrijeme je da svom organizmu vratite snagu.

Kako bi očistili svoje tijelo od svih štetnih tvari koje su mu dosada onemogućavale da normalno funkcionira, pokušajte s limunovom dijetom. Upravo su nutrijenti koje unosite u organizam jedan od glavnih razloga loše probave, a koja kasnije dovodi do promjene raspoloženja te promjene u težini.

Limun dijeta se odnosi na čišćenje organizma koje traje jedan dan, a što se usredotočava na unos namirnica i napitaka koji će na prirodni način očistiti tijelo od štetnih toksina. Dijeta koja se bazira na limunu stavlja naglasak na konzumaciju limunade te orašastih plodova, povrća i sjemenja.

Umjesto da konzumirate namirnice zbog kojih će doći do povećanja šećera u krvi, bilo bi dobro da obogatite prehranu namirnicama koje će vam vratiti energiju i potaknuti prirodni proces čišćenja tijela.

Samo jedan dan je dovoljan da napravite nešto što će pomoći vašem organizmu. A iako ćete primijetiti gubitak težine do 1 kg, cilj ove dijete nije toliko gubitak kilograma koliko vraćanje energije.

Pokušajte izdvojiti dan u tjednu kada mislite da ćete se moći pridržavati pravila ove dijete koju bi mogli ponekad izvoditi i više od jednog dana u tjednu. Važno je da pijete svježe iscijeđenu limunadu te da imate redovite međuobroke u pravilnim razmacima.

Kako bi uživali u limunadi, upotrijebite pola limuna i 300 ml vode za piće. Ne zaboravite na cimet te malo čilija. Limun iscijedite i dodajte vodu, cimet te čili. Limunadu možete poslužiti na sobnoj temperaturi. Bilo bi dobro kada bi mogli iscijediti limun i tijekom dana nekoliko puta uzeti po jednu žlicu.

Limunadu popijte rano ujutro, pazite samo da ne popijete hladnu limunadu koja bi mogla šokirati vaš organizam te dovesti do nadutosti.

Za doručak se poslužite 1 jabukom, 1 kruškom, jogurtom te s 20 plodova šumskog voća. Voće možete pojesti posebno ili napraviti voćni jogurt. Za međuobrok popijte drugu čašu limunade, a nakon deset minuta pojedite šaku sjemenki bundeve ili suncokreta te jednu bananu.

Ručak je vrijeme kada ćete konzumirati grašasto povrće koje možete začiniti s maslinovim uljem ili iscijeđenim limunom. Količina porcije nije ograničena, ali je važno da ne pretjerate.

Slijedi međuobrok s trećom čašom limunade. Nakon deset minuta možete pojesti zelenu salatu, krastavac ili radič. Večera je vrijeme za ribu na žaru, uz koju možete pojesti povrća koliko želite.

Samo dva sata prije odlaska na spavanje popijte čašu limunade, a možete pokušati i s opuštajućom kupkom obogaćenu eteričnim uljima. Slijedite upute koje će poboljšati vaše zdravlje i ne zaboravite piti puno vode koja će očistiti vaš organizam.

Foto: andreasnikolas/Shutterstock