Prekrivanje podočnjaka

djevojka stavlja korektor
Djevojka stavlja korektor, Foto: Monkey Business Images/Shutterstock

Šminkanje je proces koji uključuje više toga, a tu se prije svega misli na poznavanje osnovnih informacija koje mogu pomoći kod ljepšeg izgleda. Poznavanje vlastitog lica glavni je uvjet kako bi na pravilan način istaknuli ljepotu, a sakrili sve eventualne nedostatke koji na bilo koji način mogu ugroziti ono što ste htjeli postići. Tu se najviše misli na boju puti. Upravo je ona glavni orijentir prema kojem se određuje boja pudera i korektora.

Kada se priča o kozmetici i njenim preparatima koji pomažu da izgled bude još bolji, korektor svakako zauzima visoko mjesto na listi neophodnih stvari koje su potrebne da bi pred ogledalom izgledali upravo onako kako ste si zamislili.

Prije kupovine korektora treba voditi računa da se odabere onaj koji će se najbolji mogući način uklopiti s kožom. Upravo on pomaže kod sakrivanja svih nedostataka za koje ne biste htjeli da se vide, a tu se najviše misli na podočnjake.

Dakle kod kupovine bilo bi dobro obratiti pozornost da se odabere korektor koji ne smije biti svjetliji, ili tamniji od prirodne boje kože. Brojni stručnjaci složili su se kako je kod odabira najbolje posegnuti za što prirodnijim bojama korektora umjesto bijele koja može samo još više istaknuti nedostatke.

Za lakše nanošenje dobro je odabrati kremasti puder, a osim toga bilo bi dobro tijekom same kupnje provjeriti da se odabere korektor koji u sebi sadrži najmanju količinu toksina, jer ipak ga nanosite direktno na svoju kožu.

Prije nanošenja korektora dobro je na samu kožu, odnosno na to područje staviti malo hidratantne kreme. Nakon kreme slobodno razmažite puder i pazite da ste ga dobro rasporedili kako se ne bi vidjela razlika između vaše prirodne boje kože i boje pudera.

Uzmite korektor i utisnite ga na par mjesta i zatim pomoću kista lagano premažite preko ključnih mjesta. Ovdje se prije svega misli na područje oko očiju gdje se mogu pojaviti podočnjaci.

U slučaju da se podočnjaci još uvijek vide, slobodno uzmite još malo korektora i laganim pokretima pomoću kista u manjim količinama stavite tamo gdje vam se vide podočnjaci. Uvijek je bolje nekoliko puta nanijeti korektor u manjim količinama, nego odjednom veću količinu.

Autor: S.Š. Foto: Monkey Business Images/Shutterstock