Pravilno sušenje kose

sušenje kose

Njega kose podrazumijeva mnogo toga, a sve kako bi imali lijepu, sjajnu i zdravu kosu. Upravo je kosa zaštitni znak mnogih zbog čega nije svejedno kako ćete pristupiti njezi i što ćete koristiti od preprata. Pored važnih sastojaka s kojima kosa izgleda čarobno tu su i pravila oko sušenja kose.

Pranje i sušenje kose dva su važna faktora na koja ne treba zaboraviti, a gdje žene rade mnoge greške da toga nisu ni svjesne. Kod pranja je to previše šampona, regeneratora ili maske, nedovoljno ispiranje kose i još puno toga. Sušenje je isto tako problematično, a pogovoto ako to radite bez bilo kakve zaštite.

Kako sušiti kosu, a da je ne uništite? Sušenje kose je posljednji korak i onaj gdje se radi najviše grešaka. Mokra kosa je najpodložnija pucanju i drugim oštećenjima i zato treba biti posebno oprezan.

Izbjegavajte trljanje kose ručnikom kako bi ju brže osušili. Dovoljno je što ste se odlučili na bojanje i druge tretmane zbog kojih kosa mnogo trpi. Neka ručnik bude topao i suh kako bi lagano mogli upiti višak vode s kose.

Uzmite češalj sa širokim zupcima i počnite lagano raščešljavati kosu od vrhova prema tjemenu. Nikako nemojte koristiti četku jer s njom možete samo oštetiti vlasi. Nakon što ste ju uspješno raščešljali bez nepotrebnog čupanja vrijeme je da ju pustite da se osuši na zraku bez sušila.

Nakon 10 minuta uzmite sušilo i osušite kosu, ali pazite da držite sušilo na određenoj udaljenosti od kose. Važno je samo da nije direktno uz vaše vlasi, a opet dovoljno blizu kako bi ju mogli do kraja osušiti.

Nećete pogriješiti ako se odlučite za sprej koji će zaštititi vašu kosu od svih štetnih utjecaja. Ovaj sprej preporučuju mnogi frizeri kada se odlučujete za peglanje kose. Upravo će on pružiti zaštitni sloj od previsokih temperatura koje isušuju kosu.

Ne zaboravite da kosa ne može zauvijek trpjeti loš tretman i opet izgledati prekrasno. Zaboravite na sve loše navike i posvetite dovoljno vremena njezi kose.

Autor. S.Š., Foto: iMarin/Shutterstock