Pravilno popunjavanje obrva olovkom

lijepo oblikovane obrve

Većina žena koristi tehniku popunavanja obrva olovkom jer im je to najpraktičnije i najdostupnije. Postoje različite metode popunavanja obrva poput japanske. No, ona je vrlo skupa i većina ljudi si je ne može priuštiti. Zato ipak u ponudi dolaze brojne olovke za obrve koje mogu biti od velike koristi upotrebljavaju li se pravilno.

Kod kupovine olovke za obrve obratite pozornost na njezinu kvalitetu. Prođite pored zapešća olovkom kako biste osjetili njezinu mekoću, odnosno tvrdoću.

Olovka ne smije biti pretvrda kako ne bi djelovala grubo te da ne nacrtate preoštru liniju. Ne smije biti ni premekana kako se ne bi brzo razmazala i time uništila potpuno look obrve.

U nastavku pogledajte kako se pravilno oblikuju obrve i postanite pravi majstor:

Prilikom kupovine vrlo je dobro obratiti pažnju na rok trajanja. Ne posežite za olovkama koje su snižene radi kratkog roka trajanja jer to nije dobro za zdravlje očiju, a niti su učinkovite jer njihova kvaliteta polako prestaje.

Također, odaberite olovku koja se slaže uz vaš ten i boju kose. Pretamne na svjetloputim ljudima izgledaju umjetno i neukusno. Ako ste svjetlije puti, koristite svijetlosmeđu boju za obrve.

Ako ste u mlađim danima prekomjerno čupali obrve, postoji velika mogućnost da ćete ih u starijoj dobi imati vrlo malo. Zato je potrebno na vrijeme reagirati i prestati prekomjerno čupati obrve. To dosta može utjecati na vaš estetski izgled s kojim se javljaju problemi sa samopouzdanjem.

Prilikom popunjavanja obrva, bitno je da se na njima ne nalazi nikakav drugi make up koji bi mogao smetati kod tehnike. Počupajte obrve pravilno, prateći prirodni rast i luk obrva. Nikako ih ne uklanjajte britvicama jer bi dlačice mogle urasti i tako zadati probleme kao što su infekcije i bolna žarišta kože.

Zatim, ako ste podložni crvenilu poslije čupkanja, obrve premažite aloe verom koja djeluje antiseptički i umirujuće na kožu.

Počnite ih popunjavati u smjeru rasta obrva. Neka luk obrve bude lagano podignut te ga tako probajte pratiti i popuniti, nacrtati. Zapamtite da dužina obrva ne smije biti duža od kraja vašega oka jer se u suprotnom vrlo lako može vidjeti da ste ih popunili i to krivo.

Nakon što ste ih popunili, počešljajte ih četkicom za obrve, po želji našminkajte ostatak očiju i spremne ste za izlazak!

Autor: A.B., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock