Kako postići vaginalni orgazam

zaljubljeni par

Želja svakog para je da intimni odnos završi orgazmom koji smatraju vrhuncem spolnog općenja. Orgazam je važan, ali ne treba predstavljati jedini cilj koji oba partnera nastoje postići. Tijekom spolnog odnosa je važno da uživa jedna i druga strana.

Bez obzira što se u spolnom odnosu može uživati i bez orgazma i na razne načine, ipak je važno znati koje su najbolje metode kako bi žena došla do svog vrhunca. Za orgazam je potrebno poznavati sebe i svoje tijelo te znati što vas najviše uzbuđuje i kada sigurno dolazite do tog krajnjeg užitka.

Znate li da postoje vaginalni i klitorisni orgazam? Mnoge žene su doživjele klitorisni orgazam, a da nisu ni svjesne kako postoji i vaginalni orgazam. Radi se o orgazmu do kojeg se dolazi preko same vagine.

Na temelju dosadašnjih istraživanja mnogi su potvrdili kako žene vaginalni orgazam mogu ostvariti putem dublje penetracije ili masturbacijom. Slijede savjeti kako da ostvarite i ovaj drugi tip orgazma koji žene osjećaju više od klitorisnog.

Kako bi došli do vrhunskog užitka važno je da dobro upoznate svoje tijelo, odnosno vaginu. Potvrđeno je kako se samo nekoliko cm od ulaza u vaginu nalazi G točka koja potiče na mnoga zadovoljstva. Ali kako je svaka žena drugačija tako spomenta G točka ne djeluje kod svake žene.

Vaginalni orgazmi ne moraju dolaziti s tog mjesta. Dokazano je kako zadovoljstvo može doći i s drugih područja vaginalnih kanala koje stvaraju najbolje zadovoljstvo. Možda je tako i kod vas, pa bi bilo zato najbolje da se prepustite istraživanju svog tijela.

Kako se vaginalni zid s vremenom sve više stanjuje to može dovesti do bolnih spolnih odnosa tijekom dublje penetracije. Kako bi doživjeli vaginalni orgazam i uživali za vrijeme dublje penetracije mogli bi pokušati s lubrikantima.

Zahvaljujući njima zaboravit ćete na bilo kakvu neugodu i osjećati čisto zadovoljstvo. Ne zaboravite kako orgazam ovisi najviše o vama i vašem partneru.

Autor: S.Š., Foto: Aleshyn_Andrei/Shutterstock