Kako do kovrčave kose na prirodan način

kako do kovrčave kose

Kako do kovrčave kose na prirodan način? Prednost toplijih dana je da ne morate kosu sušiti sušilom u strahu da se ne prehladite, već ju možete ostaviti da se sama osuši i tako postići razne vrste kovrči bez utjecaja topline i mogućeg oštećenja. Bitno je da sve ovo radite na mokru kosu da se bolje uhvati.

Pletenice

Pletenice su klasika kad je riječ o prirodnom kovrčanju kose. Bilo da ih pravite klasično, s dvije ili više dijelova ili kao riblju kost. Kosa će nakon raspletanja imati predivne valove i sjaj, a niste ju oštetili toplinskim utjecajem.

Punđice

Još jedan dosta poznat način kovrčanja kose a i savršene frizure za po doma su punđice. Možete napraviti jednu veću ili više manjih. Kosa će dobiti prekrasne kovrče i volumen. Što su punđice veće dulje će trebati da se kosa osuši. Ali nakon odmotavanja sav trud će se isplatiti, a kovrče će izdržati do sljedećeg pranja kose.

Uvijači

Uvijači su dosta pali u drugi plan otkad imamo figaro i druge električne uređaje za kovrčanje kose. No naše mame i bake znaju jako dobro njihovu vrijednost. Uvijačima dobijete na volumenu, dobijete lijepe pravilne lokne i zbog šupljeg oblika kosa se brže osuši. Uz njihovu pomoć dobijete razne kovrče od sitnih do velikih valova. A kosu ne oštećujete nimalo.

Slana voda

Sigurno ste dosad primijetile da nakon kupanja u moru kosa postaje valovita i kovrčava. Isti efekt možete postići da u bočici s raspršivačem otopite morsku sol i kosu prskate i gnječite prstima. Problem s ovom metodom je što sol ipak nagriza kosu pa ne preporučujemo prečesto korištenje. No u svakom slučaju manja je šteta od električnih aparata za oblikovanje kose.

Pjena

Druga varijanta od slane vode je pjena za kosu. Kosa dok je vlažna podobna je za oblikovanje pa na dlan nanesite popriličnu količinu pjene i rasporedite po kosi gnječeći je. Što ju više budete stiskali to će se valovi i kovrče bolje uhvatiti i dulje držati.

Uz malo truda lako ćete postići da vam kosa izgleda lijepo i kovrčavo. Uz kombinaciju cvjetova u kosi izgledat ćete kao proljetna kraljica.

Čarape

Kovrčanje kose čarapama je vrlo jednostavan način kovrčanja kose, koji je sasvim prirodan i ne oštećuje kosu. Nakovrčajte kosu čarapama prije spavanja.

Autor: J.S., Foto: puhhha/Shutterstock