Postojane kovrče za sve prilike

kovrčava kosa

Odlučili ste se imati kovrče no svijesni ste da postoji velika mogućnost da vam se opuste nekog dugog vijeka trajanja zbog različitih nepogodnih vremenskih neprilika i ostalih utjecaja koji bi ih mogli pokvariti.

Od sada vam to više ne treba biti neki problem jer postoji rješenje za takve tegobe koje će vam se zasigurno svidjeti. Naime radi se o trikovima koji su vrlo jednostavni i praktični i koje ćete non stop upotrebljavati za vaše kovrče.

U nastavku pogledajte samo jedan od načina kako možete nakovrčati kosu.

Nakon što kovrče napravite kod kuće s figarom ili peglom za ravnanje ili kovrčanje kose, na kosu nanesite dovoljno ulja koje ne masti kosu. U tome će vam pomoći arganovo ulje ili marokansko ulje koja ima odlična svojstva zaglađivanja vlasi kose, kosu čini hidratantnom i usput je ne masti.

Također, u specijaliziranim trgovinama možete kupiti razne preparate za njegu kose koji imaju anti-frizz učinak.

Anti-frizz učinak znači da je onemogućeno propadanje frizure. Prilikom nanošenja, pripazite da ne pretjerate s količinom preparata kako bi kosa bila što raskošnija i blistavija.

Za postojanost kovrča, na kosu možete nanijeti i lak za kosu koji kosu ne smije lijepiti niti je učiniti krutom. Potražite zato lak s ekstraktom svile ili s laganim biljnim svojstvima.

Pjena za kosu je vrlo popularna kod muškaraca i žena s kraćom kosom, odnosno dječačkom frizurom.

Na svoju dugu kosu i vi možete nanijeti srednju količinu pjene, pogotovo na dijelove kose koji su nakovrčani kako bi kovrče mogle što dulje trajati.

Koristite pjene koje su čvrste, a u prodaji možete pronaći i one s ugodnim i ženstvenim mirisima.

Jedan od trikova koji koriste i poznati svjetski frizeri su ti da oni odmah poslije pravljanja kovrča stave ukosnicu na kovrčavi dio kose kako bi kovrče ostale postojnije i izdržale tretiranje s fenom i ostalim frizerskim priborom.

Probajte i vi ove trikove kod kuće koji bi vam mogli biti od velike koristi i zadovoljstva!

Autor: A.B., Foto: rockey/Shutterstock