Pletenice na tjemenu

Pletenice, Foto: Petr Jilek/Shutterstock

Pletenice na tjemenu često možemo vidjeti na pripadnicima crne rase. Nose ih i muškarci i žene, a u posljednje vrijeme ovakva je frizura postala hit u cijelom svijetu. I vi možete imati takvu frizuru ukoliko slijedite slijedeće upute.

Za oblikovanje ovakve frizure će vam trebati oko 30 minuta, a kako bi usavršili tehniku, potrebno je vježbati. Preporučamo da se ovakve frizure rade na poludugim ili dugim kosama, posebno ako su valovite ili kovrčave. Za početak preporučamo da napravite pletenice na tjemenu, na taj način dobit ćete zanimljiv izgled.

Štipaljkom pričvrstite gornji dio kose kako vam vlasi ne bi padale i smetale. Na jednoj strani glave ostavite slobodnu kosu. Pramen kose koji vam stoji uz uho uhvatite i raščešljajte ga.

Pletenicu počnite plesti čvrsto. Jednom prekrižite desni dio preko srednjeg i lijevi preko srednjeg. Nakon toga postupno pridružujte više kose vanjskim pramenovima. Ovaj proces nastavite usmjerujući pletenicu prema natrag.

Sljedeći dio uzmite na paralelnom razmaku od oko 20-30 mm, iznad prethodne pletenice i ponovite cijeli postupak. Nastavite sa ovim radnjama sve dok sav prednji dio ne bude upleten u pletenice. Ostalu kosu razbarušajte, a rub izmežu pletenica i raspuštene kose vežite trakom za kosu.

Ovaj oblik pletenica često bivaju predmetom kritike. Mnogi frizeri i stručnjaci za kosu pokušavaju potvrditi činjenicu da duže nosenje ovakve frizure može uzrokovati pojačano ispadanje kose. No ne morate se brinuti ukoliko su vam pletenice lakše stegnute i frizuru ne držite dugo.

Autor: M.T., Foto: Petr Jilek/Shutterstock