Pogreške kod šminkanja

žena stavlja maskaru
Žena stavlja maskaru, Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock

Nikada nije kasno naučiti ispraviti određene pogreške, pa odnosilo se to i na šminkanje. Jedan od najvećih problema što mnoge žene misle kako znaju nanijeti šminku, a zapravo cijelo vrijeme griješe. Unatoč činjenici što su mnogi stručnjaci više puta naglasili kako treba slijediti određene smjernice, mnogi su to odlučili ignorirarti. Slijedi nekoliko zanimljivih informacija koje bi trebali znati.

Puder

Prva i možda najučestalija greška je ona koja se odnosi na nanošenje pudera. Mnoge žene griješe kada kupe puder koji je tamniji od boje kože. Osim toga isto nije dobro kupiti ni presvijetli puder, budući da izgled vampirice i nije tako poželjan.

U videu pogledajte kako izbjeći pogreške prilikom šminkanja:

Pored boje pudera, jedna od najučestalijih pogrešaka je način nanošenja pudera. Potrebno je izbjegavati nanošenje pudera samo na određena mjesta na licu. Puder uvijek treba staviti na cijelu površinu lica i pritom paziti kako se ne bi vidjeli rubovi na krajevima lica.

Dovoljno je uzeti malo tekućeg pudera i lagano ga nanijeti kako na lice tako i na vrat, kako se ne bi vidjela razlika u boji kože.

Olovka za usne

U slučaju da ne želite izgledati kao da na sebi imate brkove, ili da su vam ostali tragovi čokolade, bilo bi dobro izbjegavati nanošenje tamne olovke za usne. Najbolje je izabrati olovku koja ima skoro istu boju kao i sam ruž.

Maskara

Prije stvaljanja maskare bilo bi dobro koristiti uvijač za trepavice, budući da ih on na lijep način posloži i samim time olakša nanošenje maskare. Problem je što mnoge žene stavljaju previše maskare, jer to nije potrebno.

Rumenilo

Najprirodnija i najidealnija boja rumenila je boja breskve, znači ona boja koja će se najbolje stopiti s vašom bojom lica. Mnoge žene griješe kada nanose previše rumenila i praktički po širem području nego samo malo na jagodice.

Sjenilo

U slučaju ako želite vizualno povećati oči bilo bi dobro staviti tamniju nijansu uz sam rub trepavica, a svjetliju na vanjski dio kapka. Isto tako kod nanošenja plave boje, ili svijetloplave boje, treba biti naročito oprezan, jer u suprotnom možete izgledati kao klaun.

Autor: S.Š., Foto: Yeko Photo Studio/Shutterstock