Frizure sa pletenicama

pletenice

Frizure s pletenicama su uvijek popularne, praktične, lijepe i zavodljive. Kroz cijelu povijest ženskih frizura rado su nošene, a ako želite frizuru s pletenicama to će značiti da svaki put možete imati drukčiju i originalnu frizuru.

Još od malih nogu pletenice su zasigurno krasile vašu kosu, a danas frizeri mogu napraviti i veliko remek djelo isprepletenim pletenicama na brojne načine. Pletenice svaka žena nosi na svoj način, a njima i zaokruži svoj stil i odjevnu kombinaciju.

Možete ih nositi na sasvim jednostavan i svima poznat način kao običnu isprepletenu pletenicu, a postoje i mnoge varijacije frizura s pletenicama. Pa ih tako možete nositi skupljenu u punđu, sa strane, preko čela kao rajf ili čak i preko cijele glave.

Frizure s pletenicama pristajat će svakoj vrsti kose. Bilo da imate kovrčavu, ravnu, tanku ili gustu kosu, pletenica je uvijek dobar izbor za sve! Jedini uvjet je, naravno, da vam je kosa što duža. Možete je nositi u svim mogućim prilikama, od obične šetnje pa sve do poslovnog sastanka, izlaska ili čak i vjenčanja.

Tako mnoge žene nose opuštenu pletenicu za dnevne aktivnosti ili za vrijeme fizičke aktivnosti poput trčanja, vježbanja ili planinarenja. Njome su u isto vrijeme lijepe i posebne, ali i praktične.

Pletenice kao rajf, traka ili one kojima možete obaviti cijelu glavu vrlo su ženstvene i profinjene pa se preporučuju za večernje izlaske ili za posebne prilike. Isto tako možete pletenicama napraviti i punđu. Ovakvu frizuru možete nositi u svim prilikama. Preporučuje se za casual varijantu još ispustiti par pramenova iz punđe.

Ukrasite pletenicom i običan visoki rep. Jednostavno napravite pletenicu u konjskom repu, za što će vam biti potreban češalj i dvije gumice.

Primjer kako to napraviti pogledajte u videu:

Što se tiče kose, kovrčavoj kosi će bolje pristajati ležernija pletenica gdje ćete moći i izostaviti par pramenova koji će djelovati zavodnički i ženstveno. Možete čak napraviti i pletenicu od samo jednog dijela kose. Onima s ravnom kosom bolje će pristajati čvrste i zaglađene pletenice. One će djelovati romantično i aristokratski.

Frizuri s pletenicama često vjeruju i mnoge poznate hollywoodske glumice koje odabiru ovu frizuru kada žele zablistati na crvenom tepihu. Pletenice spadaju u pravi mali modni dodatak na vašoj kosi, one će obilježiti svaki trend, a nose se u svim godišnjim dobima.

U videu naučite kako napraviti sirena pletenicu. Postupak je vrlo jednostavan, a frizura će vas očarati!

Pletenice možete isplesti i s kombinacijom trake, vune ili kože. Tako će također djelovati posebno. Poigrajte se ovim idejama i neka što češće vaša kosa bude ukrašena ovom vječnom, originalnom i ženstvenom frizurom.

Autor: M.L., Foto: Petr Jilek/Shutterstock