Kako našminkati zelene oči

zelene oči

Smeđe, zelene, plave, sive… Sve su to prekrasne boje očiju koje treba znati naglasiti, a svako od njih traži određenu šminku i boju sjenila koja će još više istaknuti njihovu ljepotu. Kako bi se znali našminkati potrebno je poznavati svoje lice, znati koje mu boje najbolje odgovaraju i koja će šminka istaknuti prednosti, a sakriti mane.

Zelene oči su zaista posebne i rijetke, a sve dame koje ih imaju svjesne su kako ne mogu staviti bilo koju boju sjenila uz koje će njihove oči biti još zanosnije. Smeđe oči poznate su po tome da dozvoljavaju skoro svaku nijansu, dok je kod zelene boje priča drugačija.

Zelene boja očiju je izražajna i zato bi bilo najbolje koristiti boje koje su u kontrastu s vašom bojom očiju. Iako je crvena boja suprotna boja od crvene, nikako ne bi bilo dobro kada bi baš nju stavili. Vaše će oči tada izgledati umorno i kao da ste maloprije plakali.

U nastavku pogledajte video o tome kako našminkati zelene oči.

Umjesto crvene boje bilo bi najbolje kada bi svoje oči isticali raznim nijansama ljubičaste boje. Osim ljubičaste nećete pogriješiti ako koristite indigo plavu boju ili neku od smeđih nijansi. Tu se misli na nijanse zlatne boje.

Sedefaste nijanse mogu koristiti sve mlade dame na čijem se licu još nisu pojavile bore, ali ako ih ne želite sakriti tada slobodno posegnite za spomenutim nijansama. Iako brojni vizažisti tvrde kako treba stavljati sjenila u boji suprotnoj vašoj boji očiju, nećete pogriješiti ako stavite sjenilo zelene boje.

Dobro je znati ako se odlučite za zelenu boju morate paziti da je odabrana nijansa što sličnija vašoj prirodnoj boji očiju.

Oči ste naglasili, a sada morate naglasiti i svoje usne. Ako imate tanke usne nemojte stavljati crveni ruž za usne. Umjesto toga posegnite za sjajilima koji će podignuti vaše usne i istaknuti ih kako treba.

Autor: S.Š., Foto: Inga Ivanova/Shutterstock