Primjeri kratkih frizura

Kratka frizura, Foto: Rido/Shutterstock

Kratka kosa i frizure izvrstan su lijek za velike ljetne vrućine, no predstavljaju velik problem kada se za šišanje treba odlučiti. Mnoge žene imaju problem sa donošenjem ovakvih radikalnih odluka. Imajte na umu kako se kratka kosa može namjestiti u mnoge oblike i frizure i kako će vam, u najgorem slučaju, kosa opet narasti.

U nastavku teksta dajemo vam opise nekih tipova kratkih frizura.

Svoju gustu kosu možete ošišati stepenasto s time da na zatiljku ostavite blage repove da vam vise. Ovakve fruzure možete oblikovati na razne načine, a frizura je zahvalna jer nije potrebno mnogo vremena i truda da se frizura oblikuje.

Ukoliko imate gustu i prirodno kovrčavu kosu, obavezno vam savjetujemo da barem jednom isprobate neku od kratkih frizura koje bi zasigurno dobro stajale na vašoj glavi. Kada se odlučite na ovakav potez, kosu režite tik uz glavu, neka vam se naziru malo kovrče. Ove se frizure s lakoćom mogu oblikovati, a možda najbolje izgledaju ako su samo razbarušene.

Obzirom da su bob frizure ponovno bile u modi, ženama koje imaju ravnu kosu savjetujemo da naprave jednu varijantu bob frizure koja je kraća od standardne. Kosa neka vam bude odrezana tako da vam jednostavno uokviruje lice, a ovakve se frizure jednostavno mogu oblikovati. Kako bi vam frizura što dulje trajala pojačajte je nekim sredstvom za učvršćivanje.

U posljednje se vrijeme u frizerskim salonima uveo novi trend šišanja kose sa britvom. Ovaj je način rezanja kose jako popularan za izradu kratkih frizura. Stepenasto i kratko ošišajte svoju kosu, a potom vrhove usmjerite sredstvom za oblikovanje kose prema naprijed. Ovaj tip frizure možete oblikovati i razbarušiti četkom.

One djevojke i žene koje su se ohrabrile do kraja, odabrale su asimetrične frizure na kojima je jedan kraj puno dulji od drugog kraja. Takve su frizure danas in jer se strana sa duljim dijelom samo prebaci na drugu stranu glave.

Autor: M.T., Foto: Rido/Shutterstock