Obrnuto pranje kose

obrnuto pranje kose

Jeste li možda ikad isprobali obrnuti način pranja kose? Daily Mail, britanski časopis savjetuje da kosu perete obrnutim redoslijedom, dakle prvo regeneratorom, a onda šamponom. Zašto tako? Kada prvo peremo kosu šamponom, a onda regeneratorom, često ga ne isperemo dobro, nego se njegovim zadržavanjem na kosi smanjuje njen prirodan volumen pa kosa izgleda preopušteno, teško, beživotno i masti se jako brzo.

Stoga, obrnuti način pranja kose omogućuje dobro ispiranje regeneratora nakon čega će kosa biti zdrava i sjajna te će imati lijepi prirodni volumen bez dojma težine. Osim toga, nećete morati trošiti novac na proizvode za volumen, za oblikovanje kose i slično.

Ako koristite proizvode za kosu kao što su lak, gel za kosu, mineralni puder ili drugi preparati, kosu prije pranja treba dobro raščešljati. Bitno je da kosu prvo namočite i isperete preparate i prljavštinu iz kose. Nakon toga stavljate regenerator za kosu i pustite da djeluje oko pet minuta ili onoliko koliko piše na regeneratoru.

Nakon toga trebate isprati dobro regenerator i stavite šampon za kosu i dobro ju operite. Šampon bi trebao isprati višak regeneratora na kosi. Kosu trebate našamponirati dva puta, a nakon ispiranja kosu lagano obrišite ručnikom bez previše trljanja i nakon toga ju osušite prirodno ako ne morate sušilom.

Mnogi koji su isprobali ovu metodu pranja kose, isprva su bili skeptični, no već tjedan dana nakon ovakvog obrnutog pranja su bili jako zadovoljni konačnim rezultatom. Strah da će kosa nakon toga biti zamršena i da se neće dati raščešljati je neopravdan jer se vrlo lako raščešljava, a osim toga, bude sjajna, ima više volumena i ne masti se tako brzo. Kosu se može osušiti sušilom i nije potrebno stavljati nikakve druge preparate.

Možda vam se može dogoditi da nakon pranja kosa izgleda kao da se neće moći dati raščešljati, ali sa širokom četkom češljanje ide vrlo lako, a već nakon češljanja ćete imati dojam kao da imate više kose. Ako kosu operete prije spavanja, i ujutro nakon buđenja će biti voluminozna više nego nakon standardnog pranja kose.

Autor: S. G., Foto: Kiuikson/Shutterstock