Kako prekriti sijedu kosu

sijeda kosa

Sijeda kosa, osim što je znak mudrosti i zrelosti, također je znak da morate posjetiti frizera. Ako niste spremni sa svijetom podijeliti svoje pramenove ili izrast u prirodnoj boji, tada trebate naučiti neke trikove kojima ćete zakamuflirati kosu do sljedećeg farbanja.

Plavušama će to najbolje poći za rukom jer imaju svijetlu kosu pa se to manje vidi, ali crnkama ili crvenokosim djevojkama to i nije tako jednostavno. Srećom, postoje određeni trikovi koji mogu odgoditi farbanje kose do tri tjedna, a to su vrlo učinkovite i jednostavne optičke varke.

Ako je kosa opuštena i beživotna, sijeda kosa će najviše doći do izražaja. Ako date prirodan volumen kosi, sijedi izrast će se manje vidjeti ili potpuno nestati. Postoje razni preparati za volumen kose kao što su mineralni puder, pjena i lak za volumen. Da bi volumen kose bio bolji, pomoći će i sušenje kose sušilom.

Prve sijede vlasi će se pojaviti na području kraj sljepoočnica i onda se šire dalje po glavi. Stoga, ako primijetite sjede koje su se pojavile na tom području, ne biste trebali začešljavati kosu unazad gdje mijenjate smjer njihovog prirodnog rasta jer će se sjeda kosa puno više vidjeti. Neka kosa prirodno pada i zaokružuje vam lice.

Možete i koristiti šampone i preljev za kosu koje će vam na kratko vrijeme sakriti sijede do sljedećeg pranja.

Sijedu kosu će pod povećalo staviti masna kosa i kosa bez sjaja pa je dobro upotrebljavati prave šampone i regeneratore od kojih će vam kosa biti sjajna, a možete stavljati i preparate kojima ćete postići dodatan sjaj koji će maknuti poglede sa sjede kose.

Ako se ne želite stalno farbati, a ipak prikriti sijedu kosu, nemojte je šišati na kratko jer onda ne možete nikako prekriti sijedi izrast osim bojanjem. Možete imati guste ravne šiške, ili šiške u stranu, koje osim što daju mladenački izgled, dobro kamufliraju sijede.

Autor: S. G., Foto: Coka/Shutterstock