Prirodni tretmani za volumen kose

savjeti za volumen kose

Često agresivni tretmani čine kosu grubom, bez sjaja, ispucalom i ponekad doista izgleda kao da tužno visi s glave. No odgovarajućim prirodnim sredstvima joj možete povratiti sjaj i blistavost.

Ako imate dugu kosu možda se i vama dogodilo da vam ostanu ostaci šampona u kosi. To joj oduzima sjaj i može ju oštetiti. Želite li da vam kosa bude blistava i mirisna, nakon pranja ju potopite u zdjelu tople vode u koju ste dodali ocat ili limunov sok koji će temeljito isprati ostatke kamenca ili sapuna.

Ovdje se preporučuje nakon takvog tretmana, na kosu nanijeti biljni regenerator koji odgovara vašem tipu kose, a unutra možete dodati i mirisna ulja.

Tanka kosa ima maleni promjer vlasi i folikula i iz tog razloga joj nedostaje volumena. Ako imate rascvjetale vrhove, prije nego krenete prati kosu utrljajte lanolin, a nakon pranja u kosu umasirajte ulje čičkova korijena.

Ako možete, sušite kosu prirodnim putem na zraku jer sušila, haube, pegle, uvijači za kosu jako oštećuju kosu. Kada izlazite iz mora, uvijek isperite kosu. Na taj način ćete ju zaštiti od morske soli. Koristite i hranjiva ulja i šešire kako vam kosa ne bu od sunca ispala.

Nikotin i alkohol tijelu pa tako i vlasi oduzimaju prijeko potreban vitamin C pa ih izbjegavajte u širokom luku.

Ako imate kosu bez sjaja i volumena, nemojte ju prati prevrućom vodom jer ćete ju na taj način još više iscrpiti. Kosi povratite blistavost pomoću tople otopine u koju ćete staviti jednu čajnu žlicu meda i nešto octa.

Ako masirate vlasište s vodicom od breze, rasti će vam čvršća kosa. Nakon masiranja dobro isperite kosu. Da bi ste vratili volumen tankoj kosi, podrezujte je redovito svaka 4 tjedna, a sušite ju u smjeru suprotno od smjera rasta. Na kosu možete staviti i nekoliko svijetlih pramenova ako želite više volumena, jer pramenovi čine kosu grubljom. Također, pogledajte i koje frizure najbolje odgovaraju tankoj kosi, tako je neće morati opterećivati suvišnim preparatima, jer će sam način šišanja izdignuti kosu.

Autor: S. G., Foto: Coy_Creek/Shutterstock