Nova frizura za novi početak

žena u frizerskom salonu
Žena u frizerskom salonu, Foto: Sweet November studio/Shutterstock

Svima nam je poznat tren kada ustanemo, čeka nas bitan dogovor ili naporan dan. Tuširamo se, peremo zube, eventualno pjevamo pod tušem ili slažemo plan dana u glavi dok topla voda teče po tijelu. Možda odlazite iz kuće prvi i pokušavate ne probuditi ukućane ili cimericu. No, tada odjednom shvaćate da je jedan od onih dana. Ne možete ništa sa kosom, koliko se god trudile, ona vas ne sluša.

To je ono što zovemo bad hair day i od toga trena nadalje koliko se god uredile osjećat ćete podton nedostatnosti. Ženi je njena kosa vrlo bitna i mnogo vremena trošimo na to kako bi izgledala baš onako kako želimo. No možda je vrijeme za razmisliti o nečem novom. Ako vam se često događa bad hair day, moguće je da vam samo treba promjena. Unutarnje i vanjsko su povezani.

Ljeto je vrijeme kada ćemo imati malo više vremena za sebe. Pauza od škole, fakulteta ili posla dobro će doći da poradite malo na sebi i pružite si sve one stvari za koje do sada niste imale vremena. Uzmite nekoliko dana za reviziju same sebe i svoga života.

Obratite pažnju na one stvari koje volite i naučite ih cijeniti više, prigrlite sve ono dobro, a ono što vam se ne sviđa promijenite. Pogledajte gdje se nalazite i jeste li time zadovoljne. Ako niste čeka vas velik posao. Odlučite tko želite biti i na kojim aspektima sebe bi voljele raditi.

Svaki veliki dogovor zahtjeva neki potpis pa tako i onaj kada se dogovorite same sa sobom. Zapečatite ovaj dogovor odlaskom u frizerski salon i odvažite se na veliku promjenu. Ako ste oduvijek do sada stavljale razdjeljak na sredinu glave odlučite se na šiške na stranu ili možda lepršavi bob sa ravnim šiškama.

Možda godinama imate kosu odrezanu ravno samo zato jer ju je lako održavati. Recite frizerki da želite stepenastu frizuru sa repićima. Nju ćete moći nositi i u razigranim ležernim punđama koje su apsolutni hit ove godine. Možda vam se sviđa vaša dužina. Tada je pravi odabir nova boja kose. Jeste li ikada bili vatrena riđokosa? Svaki novi početak je težak, ali i najduža putovanja započinju prvim korakom.

 Autor: L.K. Foto: Sweet November studio/Shutterstock