Najbolji regenerator za kosu

regenerator za kosu

Kao što postoje različiti tipovi kože tako postoje i različiti tipovi kose i svaki od njih zahtjeva poseban pristup. Šampon je supstanca koja skida suvišnu masnoću sa vlasi i čisti kosu, no nakon njega dolazi još jedan korak koji ne smijete propustiti, regenerator.

Regenerator je kozmetički proizvod koji kosi vraća sjaj i vlagu koju je izgubila tokom pranja. Naravno da možete koristiti i 2 u 1 šampon i regenerator, ali mnogo bolje rezultate postići ćete odvojenim sredstvima. Stoga pri odabiru regeneratora budite mudre i nikako ne biraje samo onaj čiji miris vam se sviđa.

Možda ste primjetile da već nekoliko sati nakon pranja vaša koža gubi svježinu i lepršavost i počinje beživotno visjeti u pramenovima. To je naznaka kako je vašoj kosi potreban dodatan volumen.

Ovaj tip kose dobro reagira na pjenu za stiliziranje koja će je malo napumpati, no najbolje je uvijek postići volumen iznutra pravilnom njegom. Orijentirajte se na regeneratore koji sadrže B vitamin, proteine pšeničnih klica i kolagen.

Suha kosa je ona kod koje tjeme ne luči dovoljno prirodnog sebuma i iznimno je sklona pucanju pri oblikovanju i ekstremnim temperaturama. Njoj je potreban regenerator u kojem se nalazi kolagen i svakako hranjiva ulja. Ona će na površini vlasi stvoriti zaštitini sloj i čuvati je od pucanja i oštećenja.

Hranjiva ulja i arginin pomoći će krhkoj kosi. Bilo koji tip kose može postati krhak i lomljiv ako je tretiramo neprekidnim ravnanjem, kovrčanjem ili neprikladnom kozmetikom. Stoga stavite regenerator i razmazite je, zaslužila je odmor.

Ako ste frustrirane traženjem dobrog regeneratora, ne brinite. Vaše police i frižideri prepuni su blaga čiji su kozmetički potencijal poznavale još naše bake. Idealni pakung za regeneraciju potpuno je jednostavno napraviti. Samo uzmite nekoliko žlica maslinova ulja.

Zagrijte ga i dodajte mu dvije žlice limunova soka. Ovu mješavinu umasirajte u opranu mokru kosu. Možete je ostaviti na kosi i do sat vremena jer se radi o prirodnim sastojcima koji nemaju nuspojava. Nakon toga ponovo operite kosu što blažim šamponom. Želimo vam ugodne trenutke i sjajnu, zdravu i nahranjenu kosu.

 Autor:L.K., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock