Domaći puder za lice

lijepo-lice

Svakoj ženi veliki problem zadaje odabir savršenog pudera. Nijanse su ili presvijetle, ili pretamne i gotovo je nemoguće naći onu koja pristaje upravo vama. Ukoliko ste i vi jedna od takvih žena, te biste htjeli napokon imati puder koji vam odgovara, na pravom ste mjestu. Donosimo vam par zanimljivih savjeta i trikova kako napraviti puder kod kuće.

Puder u prahu možete jednostavno napraviti uz ovaj recept. Prirodni sastojci nahranit će vaše lice, dati mu sjaj i ujedno sakriti sve nepravilnosti mnogo bolje nego običan puder iz trgovine.

Sve što vam je potrebno za njegovu pripremu je kukuruzno brašno (škrob), umjesto njega možete iskoristiti i obično bijelo brašno, gustin, kakao prah ili čokoladu u prahu, cimet, vaniliju i francusku zelenu glinu. Sve te sastojke potrebno je pomiješati, a postupak je sljedeći.

U staklenu ili plastičnu posudicu stavite dvije žlice brašna, bijelog ili kukuruznog. Ostale sastojke dodajte po boji svoje kože, odnosno za kakao u prahu preporuča se imati tamniju nijansu lica, i ona je namijenjena tamnijim ženama.

Vanilija je za svjetlije žene koje imaju takvu nijansu tena. Ukoliko je vaša koža pomalo žućkasta, za nju će idealan biti đumbir koji će tu boju neutralizirati te neće biti tragova nanošenja.

Prilikom miješanja isprobavajte puder te proučavajte koja vam nijansa odgovara. Dodajte sastojke kako biste došli do svoje idealne boje pudera. Umočite prst u prah, nanesite ga na kožu (lice, prst, ruku) te na svjetlu pogledajte ima li kakvih prijelaza. Ukoliko se puder stopio sa prirodnom bojom vaše kože, nijansa je dobra za vas.

Možete ga miješati sa eteričnim ili mirisnim uljima, losionima za tijelo, mlijekom za tijelo ili hidratantnom kremom za lice. Maslinovo ulje odlično je u kombinaciji sa puderom, samo u manjim količinama kako vam se lice ne bi previše mastilo. Puder držite u čistoj posudici, zatvarajte ga i trebao bi vam potrajati i do nekoliko mjeseci.

Autor: D.Š.  Foto: Ersler Dmitry/Shutterstock