Lošinjski akvatorij, prava prirodna atrakcija

mjesto lošinj

Jeste li znali da najviše dupina ima tamo gdje je more čisto? Upravo se prekrasnim plavetnilom i čudesnom prirodom kako na obali tako i u moru može pohvaliti Lošinj. Lošinjski akvatorij zauzima posebno mjesto i smatra se jednom od glavnih atrakcija na Jadranu. Vrijeme je da ga upoznate ako već niste.

Lošinj i njegov akvatorij pružaju jedinstvenu priliku svakome da se uvjeri u jedinstveno podmorje u kojem je 1999. godine pronađen atleta, Apoksiomen visok 192 cm. Svatko tko to želi može se zaputiti u istraživanje čarobnog podmorja uz prisustvo iskusnog ronioca.

Apoksiomen je trenutno jedina bronca pronađena na tom dijelu Jadrana. Svi zainteresirani imaju priliku provjeriti gdje još uvijek leže potopljeni brodovi iz vremena Antike. Nalaze se na nekoliko lokacija u blizini otoka Unije, Suska i Ilovika.

Osim Ilovika, Unije i Suska, akvatoriju pripadaju i drugi manji nenaseljeni otoci. Susak je poseban zbog čistoće mora i prekrasnih pješčanih uvala. Otok Unije je kao stvoren za sve one koji žele pobjeći od buke u rajsku lokaciju mira i tišine baš poput Ilovika.

Lošinj je otok koji nudi bogat paket sadržaja, a za sve zaljubljenike u prirodu i prirodne atrakcije, smatra se pravim biserom koji ne može nikada dosaditi. Lošinjski akvatorij je poznat kao stanište dobrih dupina. Zbog velikih prirodnih bogatstava iznešen je prijedlog za očuvanjem morskog okoliša, ali bez negativnog utjecaja na gospodarstvo i lokalnu kulturu.

Lošinj je otok koji ima dugotrajnu tradiciju turizma, a gdje su nekada dolazili i članovi iz kraljevske obitelji. Ovaj dio Jadrana je poznat po ugodnoj klimi zbog čega mnogi još uvijek dolaze kako bi riješili zdravstvene probleme. Na otoku se nalazi velik broj uređenih staza zahvaljujući kojima je omogućeno istraživanje otoka svim zainteresiranima.

Lošinjski akvatorij je osim za ronjenje pogodan i za mnoge druge vodene sportove te za plovidbu te tako svima koji to žele, nudi priliku da bolje upoznaju ovaj sjeverni dio Jadrana. Upoznajte prava bogatstva Jadrana i njegovih simpatičnih plavih stanovnika.

Autor: S.Š., Foto: xbrchx/Shutterstock