Nives Celzijus Drpić

nives celzijus
Nives Celzijus, Foto: facebook.com/pages/Nives-Celsius

Nives Celzijus Drpić rođena je 18. prosinca u Zagrebu, poznata kao hrvatska pjevačica, model i spisateljica.

Prema životu pod povećalom javnosti prvi put kroči kada se pojavila u spotu Mladena Burnaća “Ne zovi mala policajce” . Uskoro nakon toga uz pomoć Zrinka Tutića snima i svoj prvi album pod nazivom “Cura moderna” s poznatom pjesmom “Gazim, gazim, pregazim”. Nakon toga slijedi veći broj pojavljivanja u tabloidima te na televiziji. Poznato je da se nakon toga Nives seli u Beograd gdje je živjela 2  godine, kada su je povezivali s nekoliko srpskih nogometaša od kojih je s jednim bila i u vezi, te s nekim mafijašima, međutim to nikad nije dokazano.

Nakon povratka iz Beograda, probija se ponovo ovog puta s pjesmom “Na koljena” koja je postala pravi hit. Nakon toga se ohrabrila i slikala za Playboy, gdje je pritom izjavila kako se ne srami svojih grudi i kako u tome nema ništa sramotno, da treba biti ponosan na svoje tijelo. Također je pohađala i satove pjevanja.

Uskoro je u njen život ušao i Dino Drpić tada nogometaš Dinama za kojeg se udala i nedugo nakon toga rodila sina Leona, nakon kojeg je uslijedilo još jedno dijete. Ono što je izazvalo dosta kontroverzi je kada je priznala da ju je s 16 godina silovao nogometaš Dinama, no nikad nije htjela priznati tko. Definitivno je najviše prašine diglo objavljivanje knjige “Gola istina”, koja je postala najprodavanijom knjigom za tekuću godinu i kao takva je trebala dobiti nagradu “Kiklop”. Međutim, ta joj je nagrada uskraćena, pretpostavlja se najviše zbog njene ne tako blistave prošlosti, a da ne spominjemo kako su se pobunili brojni akademici, intelektualci koji nisu htjeli biti stavljeni u isti koš sa Nives Celzijus Drpić.

Dobila nagradu ili ne, činjenica je da je marketing odrađen savršeno i da je Nives dobila što je htjela, a to je da se naveliko priča o njezinoj knjizi.

Autor: S.Š.  Foto: facebook.com/pages/Nives-Celsius