Grupa Silente

Grupa Silente

Predstavljamo vam Doris Kosović i Lorenu Milina, članice jedne od trenutno najvećih glazbenih atrakcija, dubrovačke grupe Silente. Silente uskoro kreće na veliku božićnu turneju, a u predahu između snimanja novog spota za pjesmu “Čudna ili čudesna” i pripreme turneje, Doris i Lorena odgovorile su nam na nekoliko pitanja o sebi.

Kako bi opisale sebe, a kako svoj stil?

DORIS: Pa mislim da sam jako topla osoba sa mogućnošću potpunog zahlađenja, po zaslugama naravno. Svoj stil bih opisala kao starinski moderno. U prijevodu, oblačim se kako se osjećam. Zato kad putujem uvijek nosim hrpu stvari i iznednadim samu sebe kakve kombinacije iznjedrim

LORENA: Ambiciozna, energična, optimistična, uporna, temperamentna, smjela, osjetljiva, društvena..mada teško je zapravo objektivno odgovoriti na pitanje o sebi, zar ne? Opisati stil mi je još teže jer volim isprobati sve. Slično kao sa glazbom; slušam sve što smatram kvalitetnim, bez obzira na žanr.

Što je po vašem mišljenju najvažnije na ženi?

DORIS: Na ženi  je najvažnije da voli sebe i da je voljena. Tada joj sve dobro stoji.

LORENA: Svakako je bitno da drži do sebe… Bez obzira kakav dojam želi ostaviti, uvijek je dobro da je opuštena, komunikativna, simpatična.

Koliko vremena treba da se spremite za jedan sasvim običan dan?

DORIS: Sve ovisi o tome češljam li se ili ne.

LORENA: U većini slučajeva, i običnim i neobičnim, sam spremna za 15-ak minuta, ali samo zato što unaprijed znam što želim.

Je li ljubav prema glazbi oduvijek bila prisutna ili se rodila u jednom ključnom trenutku?

DORIS: U mojoj obitelji se uvijek pjevalo, plesalo i sviralo. Mislim da smo brat i ja prije propjevali nego progovorili. Glazba je prisutna u svakoj mojoj dimenziji.

LORENA: Imam snimke kada sam kao curica od 2/3 godine pjevala pjesmice i izvodila predstave svojima kući. Vrlo brzo sam upisala glazbenu školu i evo danas sam magistar muzike. Da, mislim da je oduvijek glazba moj suputnik.

Kako vidite ravnotežu između praćenja trendova i osobnog stila?

DORIS: Pa ne vidim je… Divno je danas kako je sve dostupno tako da možeš imati svoj trend i ne moraš robovati trendovima koji se pokušavaju nametnuti.

LORENA: Iskreno, ne zamaram se time. Trendovi dolaze, odlaze, vraćaju se, a ionako volim svašta kombinirati. Smatram da ono u čemu se dobro osjećam i dobro izgledam ne može biti fijasko…valjda? Ma da!

Koje su po vama najvažnije osobine koje djevojka i žena treba posjedovati da bi ostvarila svoje ciljeve?

DORIS: Upornost, talent, strast, ljubav, sreću ali i granice u smislu sredstava kojim se nešto postiže. Ovo vrijedi za sve ljude.

LORENA: Prije svega mora biti sigurna u to što želi. Sljedeći koraci ovise o kojem se cilju radi.

Kako napredujete na poslovnom planu?

DORIS: Silente je moja obitelj, nas šestero smo u našoj uniji. Ali Silente raste, a s time i naše obaveze, dosta smo se uozbiljli i imamo više odgovornosti. Mislim da nam je svima zanimljivo promatrati jedni druge kako učimo i razvijamo se.

LORENA: Mislim da nekome sa strane izgleda dosta dobro, barem mi tako kažu, ali uvijek tražim još. Perfekcionist. Nije mi lako.

U čemu pronalazite inspiraciju?

DORIS: Inspiraciju pronalazim u ljudima, u situacijama. Ponekad je to samo nečiji pogled.

LORENA: Čini mi se da mojoj kreativnoj imaginaciji inspiracija nije prethodni element. Stvaram glazbu jer je to ono što radim cijeli život. To je ono što jesam. Inspiracija je onda sve ili ništa, meni je svejedno.

Imate li planova za budućnost?

DORIS: Ako sam išta naučila u životu onda je to da nikad ne ispadne ono što si planirao, ako i jest onda shvatiš da to nije baš ono što si želio. Ali, ljudski je planirati.

LORENA: Milijun. Volim planirati.

Koji bi savjet dale mladim curama i koji je najbolji savjet koji ste ikada dobile?

DORIS: Nedavno sam čitala knjigu “Como” Srđana Valjarevića, svidio mi se jedan citat “Svakog dana vježbati vedrinu. Kako? Izlagati se, biti nesiguran, stidjeti se, donositi male odluke, puno hodati, i biti smiješan samom sebi.”

LORENA: Sjetila sam se super jednostavnog savjeta koji sam dobila od tate: ”pamet u glavu”.

Što se trenutno vrti na vašoj playlisti?

DORIS: Trenutno slušam Fleetwood Mac, nekako sam se zasitila novije glazbe i sviđa mi se taj topli starinski zvuk.

LORENA: Lianne La Havas – ”Elusive”.

Autor: S.Š., Foto: Doris Raguž, Julien Duval Photography