Tom Cruise

tom cruise
Tom Cruise, Foto: www.facebook.com

Tom Cruise poznati je glumac o kojem ne treba puno reći osim da se radi o jednom od najuspješnijih i najplaćenijih glumaca u Hollywooda. U zadnje vrijeme pored svojih glumačkih sposobnosti okušao se i u producentskim vodama, što je bio veliki pogodak. Tom Cruise rođen je 3. srpnja 1962. godine u mjestu Syracusu kao Thomas Cruise Mapother IV.

Da je netko tadašnjem dječaku koji je imao 14 godina i pohađao sjemenište rekao kako će jednog dana postati jedan od 100 najboljih filmskih zvijezda ikada, taj bi se dječak samo nasmiješio i rekao kako je njegova karijera ipak svećenički život.

Međutim sve je ispalo drugačije, a Tomu su zvijezde predodredile drugačiji život nego što je on planirao. Njegovo odrastanje je bilo zaista zanimljivo, a obilježilo ga je neprekidno seljenje, budući da je rođen u nomadskoj obitelji kao jedini sin od četvero djece.

Tijekom svoje ranije faze djetinjstva promijenio je oko 15 različitih škola u SAD-u Kanadi. Interes za glumu započeo je u srednjoj školi kada je u poptpunosti odustao od svećenstva. Sljedećih 15 godina označile su uspon prema zvijezdama.

Svoj debi i ulazak u svijet velikih osvario je ulogom u filmu “Endless Love”, ili “Beskrajna ljubav” nakon čega se počeo pojavljivati u najboljim filmovima tog vremena i ujedno najpopularnijim.

Usljedili su filmovi poput: Risky Business iz 1983. godine, Legenda iz 1985. godine, Top Gun iz 1986. godine i Boja novca. Godine 1990. snimio je Dane groma kada je upoznao svoju buduću suprugu i isto tako popularnu glumicu Nicole Kidman.

Godine 1996. snimio je Nemoguću misiju i ostale uspješnice pomoću kojih je samo još više učvrstio status među zvijezdama. Za razliku od poslvnog života njegov privatni imaju je velike uspone i padove.

Počevši s Mimmi Rogers prvom suprugom koja ga je uvela u svijet scijentologije, zatim Nicole Kidman s kojom je usvojio 2 djece i za koju se činilo kao njegova srodna duša. Brak im se raspao onda kada se Tom spetljao s Penelope Cruz.

Avantura s glumicom iz Španjolske nije dugo trajala, a nije trebalo dugo da završi u vezi s mlađahnom glumicom Katie Holmes s kojom je dobio kćer Suri. Brak nije dugo trajao budući da su postojale špekulacije kako Katie nije odgovarala njegova povezanost sa scijentologijom.

Autor: S.Š. Foto: www.facebook.com/officialtomcruise