Severina Vučković

severina vučković
Severina Vučković, Foto: facebook.com/severina

Severina Vučković poznatija pod nazivom “Seve”, rođena je 21. travnja 1972. godine u Splitu. Svoj prvi susret sa pozornicom bilježi već u osnovnoj školi kada je nastupila u mjuziklu “Frane štrapalo”. Nakon toga upisuje srednju školu, gdje svoje prve profesionalne korake radi na Splitskom festivalu kao prateći vokal. Zati na festivalu Zagreb gdje dolazi kao pobjednica popularne emisije Radio Zagreba “Demo X”.

Nakon toga polako izrasta u jednu od najvećih zvijezda mlade generacije. Mnogo se pričalo o tome da je jedan od faktora koji su zaslužni za njezin uspjeh i to što se Tatjana Matejaš, tada poznata kao “Tajči” povukla na vruhncu i tako ostavila prostora drugim mladim nadama da uspiju na glazbenoj sceni.

Neke od Severininih pjesama postigle su zapažen uspjeh na hrvatskom tržištu; “Trava zelena”, “Djevojka sa sela” (najopjevanija pjesma svjetskog nogometnog prvenstva 1998), “Virujen u te” itd.

Treba naglasiti kako je sama napisala većinu svojih pjesama što najviše govori o tome koliko je zapravo talentirana kao pjevačica i prije svega zabavljačica.

Dakle u javnosti se pojavljivala ne samo kao pjevačica nego i u kazalištima , na filmu. 2003. godine nastupa u riječkom HNK u naslovnoj ulozi “Karolina Riječka”, treba spomenuti da je to bio pun pogodak, zatim 2004. godine s redateljem Peđom Ličinom snima “Gdje je nestala Slovenija?”.

Nakon godinu dana producira i glumi u svom prvom velikom samostalnom projektu  monodrami Jagaša Markovića “Čekajući svog čovika” te  surađuje i na filmu “Duhovi Sarajeva”.

Trenutak kad je pokazala da nije samo dobra pjevačica nego i glumica kada je sa riječkim Ansamblom radila predstavu “Gospoda Glembajevi” jedna od njenih naboljih uloga.

Osim što veliku pozornost privlači svojim osebujnim izgledom i naravno hitovima, činjenica je pažnju oduvijek privlačila i svojim brojnim vezama, gdje posebno treba izdvojiti zadnju sa najbogatijim čovjekom na Balkanu s kojim ima sina Aleksandra.

Autor: S.Š.  Foto: facebook.com/severina