Najčešći problemi s perilicom posuđa

problemi s perilicom posuđa

Koji su najčešći problemi s perilicom posuđa? Je li vam se ikada dogodilo da je hrana ostala zalijepljena za posuđe ili da su čaše bile mutne? Sve su to uobičajene situacije za koje postoji rješenje, a radi se o jednostavnim trikovima koji će vam olakšati posao.

Ako se dogodilo da se posuđe nije opralo i da je ne pojedinim čašama i tanjurima ostalo zalijepljene hrane, to znači da ste u nju stavili previše posuđa. Prilikom slaganja tanjura, čaša i drugog posuđa koje se smije prati u mašini, treba biti svjestan kako površina posuđa mora biti dostupna sa svih strana vrućim mlazovima vode i ništa ne bi smjelo spriječiti rotaciju raspršivača.

Prije slaganja posuđa u mašinu potrebno je ukloniti ostatke hrane, što znači isprati svaki komad posuđa koji namjeravate složiti u mašinu.

Postoji način kako se slaže posuđe u mašinu i njega bi trebalo slijediti kako bi se što bolje opralo i da bi raspršivač mogao odraditi svoj posao. Teško posuđe treba složiti u donji dio mašine, nikako ne vodoravno da ne bi došlo do ometanja protoka vode. Daske za rezanje i sve što je plosnato stavite na bočni dio donje košare.

Tanjure možete posložiti u donju košaru tako da se ne dodiruju površinom i da su okrenuti prema unutrašnjosti perilice. Čaše i ostalo lomljivo posuđe nikako ne bi smjeli naslanjati jedno na drugo kako se ne bi razbili zbog vibracije perilice. Velike noževe perite ručno kako ne bi zatupili.

Koji su poznati problemi s perilicom posuđa? Ponekad se dogodi da stakleno posuđe oprano u mašini na kraju bude mutno. Problem može biti nedostatak sjajila ili soli, o čemu uvijek treba voditi računa. Problem mutnih čaša i drugog posuđa možete riješiti uz pomoć jabučnog octa.

Ukoliko jabučni ocat ne pomogne vratiti sjaj posuđu to znači da je došlo do oštećenja koje se više ne može popraviti. Savjetuje se da se stakleno posuđe pere ručno, a nikada ne u mašini kako se ne bi oštetilo tijekom pranja.

Mašinu za posuđe treba redovno održavati te čistiti kako ne bi došlo do pojave neugodnih mirisa. Postoje posebna sredstva za pranje mašine koje samo stavite na gornju policu i uključite mašinu.

Autor: S.Š., Foto: Andrea Kratzenberg/free images