Najčešća pitanja o kosi

valovita kosa

Što učiniti s tankom i neposlušnom kosom? Kako kosi dati volumen? Kako najbolje njegovati obojanu kosu? Sve su to pitanja s kojima se susreću mnoge žene, a sve zbog toga što žele da im je kosa lijepa, sjajna i zdrava. Postoje najčešća pitanja o kosi koja žene postavljaju.

Jedno od pitanja koje su postavile mnoge žene je ono koje se odnosi na šampone za obojanu kosu. Ako se farbate i to radite svakih mjesec dana važno je da koristite proizvode koji su namijenjeni za obojanu kosu.

Ovisno koju ste boju odbrali tako ćete se orijentirati i prema tome tražiti nove proizvode. Za plavuše je važno da pronađu šampon koji je namijenjen za suhu kosu bez sjaja. Zašto je to tako?

Plava boja kose je intenzivna i kako bi se dobila željena nijansa svaka plava boja mora biti pomiješana s hidrogenom, a ako se ide na platinastu nijansu onda se mora upotrijebiti i blajh. Sva ta sredstva su poznata po tome što isušuju kosu zbog čega ostaje bez sjaja. Ne bi bilo loše kada bi njegu upotpunili i s odgovarajućom maskom.

Kako se odlučiti za prave pramenove? Željni ste promjene, a ne želite bojati cijelu kosu? Za vas su onda svakako pramenovi, ali samo je pitanje koje ćete boje odabrati. Kako bi postigli prirodan izgled bilo bi dobro kada bi se odlučili za nekoliko nijansi sa što manje hidrogena koji isušuje kožu.

Kako postići volumen? To je jedno najčešćih pitanja, a radi se o jednostavnom zadatku. Rješenje je šampon za suho pranje kose, a morate ga staviti na korijen i ostaviti nekoliko minuta te protresti. Ostavite nekoliko minuta i ne zaboravite se raščešljati.

Kako uviti kosu? Možete si pomoći s uvijačima ili figarom. Ako želite kovrče za vas je figaro, a ako ste raspoloženi za uvojke onda se odlučite za viklere. Prije nego stavite uvijač za kosu možete pokušati s malo pjene za kosu zahvaljujući kojoj će loknice trajati duže.

Kako postoje pitanja tako postoje i odgovori koji će vam pomoći da vam kosa uvijek bude lijepa, a to je ipak najvažnije jer se radi o vašem zaštitnom znaku. Neka vam kosa uvijek bude njegovana.

Autor: S.Š., Foto: Pressmaster/Shutterstock