Trikovi kako uskladiti posao i majčinstvo

igranje s djetetom

Majčinstvo sa sobom nosi velike promjene na koje mnoge žene nisu spremne. Za svaku majku tada nastupa period u kojem se u potpunosti mora prilagoditi svom djetetu i svemu ostalom što majčinstvo donosi. Prilagodba podrazumijeva i vrijeme nakon završetka porodiljnog kada se treba vratiti na posao.

Sve prolazi tečno i bez problema dok ste na porodiljnom jer se tada u potpunosti možete posvetiti najvažnijoj ulozi u životu, a to je biti roditelj. Mogući problemi mogu nastati onda kada više ne možete biti sa svojim djetetom cijeli dan, jer vas čekaju radne obaveze.

Za razliku od onih žena koje si mogu dozvoliti da budu domaćice i odgajaju dijete dok je suprug na poslu, sve ostale moraju pronaći način kako da usklade posao i majčinstvo. Slijede savjeti kako da stvorite dovoljno vremena za posao i dijete.

Prema najnovije provedenom istraživanju pokazalo se kako majke svom djetetu uspiju posvetiti do 120 minuta svaki dan za razliku od onih mama koje su odlučile raditi od kuće. Iako se radi o malom vremenskom periodu stručnjaci su se složili kako je i takvo vrijeme u redu dok ga se iskoristi kvalitetno.

Najbolje bi bilo kada bi mogli raditi od kuće, jer bi tako savršeno uskladili obaveze koje imate prema poslu i svojoj obitelji. Svaka žena tijekom dana rasporedi svoje poslove, a nije mala stvar što je svom djetetu u svakom trenutku na dohvat ruke.

Nažalost ne može si svatko priušiti da radi od kuće jer nije svaki posao isti. Tako doktori moraju ići u bolnicu kako bi pomogli pacijentima i odradili svoj posao najbolje što mogu.

Svaku minutu koju provedete sa svojim djetetom morate iskoristiti tako da dijete dobije ono što mu treba. Sigurno si nećete dozvoliti da u to vrijeme sjedite s djetetom ispred televizora, nego ćete zajedno s njim pokušati obavljati aktivnosti koje će mu pomoći da nauči puno toga.

Vrijeme koje imate sa svojim djetetom pa trajalo ono i samo 120 minuta mora biti ispunjeno zabavnim aktivnostima. Pokušajte izdvojiti barem 45 minuta i igrati se s mališanom, zbog čega će ono biti zadovoljno, a svoje će roditelje pamtiti samo po sretnim trenucima ispunjenima smijehom.

Autor: S.Š., Foto: Marin/Shutterstock