Najbolji sastojci za pomlađivanje kože

zelene oči

Želite li odgoditi proces starenja i imati lijepo i zategnuto lice? Vrijeme je da se posvetite provjerenim metodama uz koje će vaša koža doživjeti procvat, a zbog čega ćete se vi osjećati bolje. Slijede najbolji sastojci za pomlađivanje kože.

Danas na tržištu postoje razni preparati uz pomoć kojih možete izgledati mlađe. Radi se o svim proizvodima koji imaju zajedničku jednu stvar, a to su vrijedni sastojci koji vam pomažu ostvariti besprijekoran izgled.

Vitamin E je ključan sastojak koji se nalazi u svim proizvodima namijenjenima borbi protiv bora. Vitamin E je poznat kao antioksidans koji štiti sve tjelesne tvari koje se smatraju masnima. Pored toga pomaže zaštititi stanične membrane i lipoproteine.

Njegova najvažnija uloga se odnosi na zaštitu kože kako se ne bi stvorile staračke pjege, a pored toga pomaže održati vlažnost kože. Vitamin možete koristiti na nekoliko načina bilo oralno ili tako što ćete ga staviti odmah na kožu.

Osim vitamina E ne treba zaboraviti na vitamin C. Radi se o askorbinskoj kiselini koja štiti stanice tako što pomaže neutralizirati sve slobodne radikale koji su se stvorili tijekom vremena. Ima značajnu ulogu kada je u pitanju stvaranje kolagena koji je potreban za regeneraciju tkiva, kostiju te krvnih žila.

Jeste li čuli za AHA kiseline? To su prirodne kiseline koje možete pronaći u mlijeku i voću. Starenjem kože prirodni piling postaje otežan i zbog toga dolazi do sve većeg nakupljanja mrtvih stanica kože. Zato su važne AHA kiseline.

One omogućuju lakše uklanjanje mrtvih stanica kože i pomažu kod čišćenja pora. AHA kiseline su odlične jer pomažu poboljšati teksturu kože te ublažiti bore koje se nalaze na površini.

Najbolji sastojak za pomlađivanje kože je i koenzim Q10. To je prirodna tvar koja je prisutna u svakoj tjelesnoj stanici. Radi se o snažnom antioksidansu koji pomaže zaštititi organizam od slobodnih radikala te očuvati vitamin E.

U tijelu ima važnu ulogu jer pomaže transformirati hranu u energiju koja pokreće organizam. Zahvaljujući toj energiji čovjek može normalno funkcionirati. Pronađite najbolji sastojak za sebe i uživajte u mladolikom izgledu.

Autor: S.Š., Foto: Sheftsoff/Shutterstock