Zelena glina za akne

zelena glina za akne

S aknama imaju mnogi problema i važno je znati koji sve načini postoje kako bi ih se riješili. Zelena glina je još jedna provjerena metoda kako zaboraviti na akne i imati čisto lice bez kožnih tegoba. Zahvaljujući pomoći određenih maski od ljekovitih sastojaka, koža će ubrzo zaboraviti da su akne ikada postojale.

Zelena glina je odlična namirnica za akne budući da pomaže tijelu očistiti se od toksina, a ujedno nastoji nahraniti kožu odgovarajućim sastojcima radi kojih će koža opet biti čista i lijepa. Uz pomoć brojnih minerala koje sadrži ne treba zaboraviti napomenuti kako su rezultati brzo vidljivi i svatko tko se odluči za ovu prirodnu namirnicu ubrzo će shvatiti kako je donio najbolju moguću mjeru.

Kako postoji nekoliko različitih proizvođača ove ljekovite i korisne namirnice dobro je znati koji je najbolji način kako prepoznati glinu s kojom ćete imati pozitivne rezultate. Prevladava mišljenje kako je najzelenija glina najbolja za vaše lice i tretiranje kože.

Ako imate problema s aknama i niste više sigurni što isprobati jer s dosadašnjim metodama su rezultati izostali, preporučuje se napraviti prirodnu masku od zelene gline s kojom će problemi s aknama ubrzo nestati.

Prirodne maske su najbolje rješenje za sve one koji imaju problema s osjetljivom kožom lica gdje se kao najveći problem izdvajaju akne, prištići i neželjeni sjaj. U takvim maskama nema štetnih sastojaka koji bi mogli izazvati negativne reakcije na koži kao što su iritacije i druge nuspojave.

Potrebno je pomiješati pola šalice zelene gline, dvije male žlice meda, malo maslinovog ulja i 1 dcl vode. Prvo treba otopiti med u vodi, a nakon toga dodati sve sastojke i miješati dok se ne dobije glatka smjesa. Masku treba držati nekoliko minuta i nakon toga isprati uz pomoć vode. Moguće je da će se nakon maske pojaviti crvenilo kao uobičajena reakcija.

Primjenom ove maske akne će se brzo osušiti i nestati, pa neće trebati puno da zaboravite da ste ih ikada imali. Na temelju iskustva onih koji su već probali spomenutu masku očito je kako se radi o odličnoj metodi. Zelenu glinu je moguće nabaviti u biljnim ljekarnama, a cijena ovisi o veličini pakiranja.

Autor: S.Š., Foto: vita khorzhevska/Shutterstock