Najbolja rješenja za tanku kosu

duga kosa

Pazite li na svoje vlasi? Ne zaboravljate na redovitu njegu kose zbog čega je ona još uvijek sjajna, zdrava i prekrasna? Koliko je važna učestala njega tako je potrebno znati na koji način pristupiti tretiranju vlasi, a to ovisi o tome je li vaša kosa masna, suha ili možda tanka.

Žene s tankom kosom imaju najviše problema oblikovanjem frizura odnosno volumenom. Na tankim vlasima je teško postići željeni volumen i zato je teško očekivati da će i frizura biti postojana. Zbog toga se mnogi odlučuju na kovrčanje kose, ali koje može imati negativne posljedice kao što je oštećenje vlasi.

Umjesto kemijskih tretmana bilo bi bolje kada bi obratili pozornost na svoje životne navike. Prehranu ni ovog puta ne možete izostaviti jer bez uravnoteženog prehrambenog režima teško je očekivati da će vaše tijelo dobiti sve potrebne nutrijente, koji će pomoći vlasima da ostanu čvrste.

Poradite na pojačanom unosu namirnica kao što su ribe, jaja, mliječni proizvodi itd. Osim proteina za zdrave vlasi je potrebno obogatiti prehranu namirnicama s većom količinom željeza poput jaja, špinata i orašastih plodova. Zdrave životne navike su potrebne za svakog čovjeka, bilo zbog zdravlja ili zbog ljepote kože, kose i noktiju.

Za sve one s tankom kosom postoje rješenja, a osim promjene u načinu života i primjene odgovarajućih preparata kao što je pjena za volumen, postoje i frizure s kojima ćete izgledati neodoljivo.

Stepenasti način šišanja kosi će dati određenu gustoću. Bez obzira na dužinu vlasi važno je da redovito odlazite kod frizera na šišanje. Tako ćete izbjeći suhu kosu zbog koje ona kasnije izgleda beživotno.

Šišanje je važno zbog zdravlja kose, ali postoji još jedan trik uz koji će vaša kosa vizualno biti gušća. Bojanje kose je dobrodošlo u obliku pramenova. Dogovorite se s frizerom oko željenih nijansi, a on će najbolje znati kako će rasporediti određene boje. Uživajte svaki dan s drugom frizurom koja ne mora biti komplicirana.

Autor: S.Š., Foto: Trifonov Igor/Shutterstock