Kako napraviti francusku punđu

lijepa duga kosa

Ovu sofisticiranu frizuru gledamo na glavama mnogih poznatih glumica i drugih važnih žena. No, ona nije predodređena samo za njih već i za sve druge žene koje žele sofisticiranu i ženstvenu frizuru. No kako je napraviti?

Mnogima se čini gotovo nemoguće napraviti tu nježnu frizuru koja kao da u jednoj maloj sarmici drži čitavu kosu. No nije tako komplicirano. Samo je potrebno malo vježbe i prakse za stvoriti osjećaj.

Da bismo vam olakšali donosimo vam tri koraka kako da napravite ovu frizuru. Sve što vam je potrebno je češalj ili četka, ukosnice i lak za kosu.

1. korak

Podijelite kosu u dva dijela i odvojite ih da vam ne smetaju. Prednji dio kose natapirajte i pošpricajte s lakom. Donji dio kose dobro počešljajte jednu stranu, najbolje prema desnoj ako ste dešnjakinja. Sada pošpricajte kosu lakom i rukom zagladite kosu. Ukosnicama učvrstite kosu.

2. korak

Sada ostatak kose počešljajte i krenite zamatati. Najlakše ćete zamotati kosu ako je namotate oko dva prsta jednim prebačajem i učvrstite s ukosnicama. Namatajte na desnu ruku ako ste dešnjakinja, a na lijevu ako ste ljevakinja. Sada nastavite tako motati dok ne napravite sarmicu. Ako ste spretniji možete je zamotati u jednom potezu, ali za početnike je najbolje ovako postepeno. Nakon što ste zamotali kosu, ostatak zataknite u sarmicu i učvrstite ukosnicama. Sve pošpricajte lakom za kosu.

3. korak

Sada uzmite prednji dio kose i zagladite ga lagano prema nazad, ali pazite da ne spustite volumen. Spojite prednji dio sa sarmicom i pričvrstite ukosnicama. Pošpricajte lakom za kosu i frizura je gotova.

Ovakve frizure prikladne su za vjenčanja, promocije i druge slične svečane prigode. Da biste ju napravili savršeno trebat će vam nešto prakse.

Za početak krenite vježbati na masnoj kosi ili drugi dan nakon pranja kose jer svježe oprana kosa je svilena i mogla bi vam bježati i kliziti dok pokušavate namotati sarmicu.

Nakon što je napravili tri ili više puta možete biti sigurni da ste dovoljno uvježbali i riskirati da je napravite za neku svečanu prigodu. Kada vaše prijateljice vide da imate savršenu francusku punđu možda vas zatraže i da njima napravite frizuru za neku prigodu.

Autor: J.S., Foto: Julenochek/Shutterstock