Muške pidžame

muška pidžama
Muška pidžama, Foto: wavebreakmedia/Shutterstock

Koliko muškaraca se možete sjetiti da nose pidžamu? Da, da, znamo, ako ste muškarac i ovo čitate želite preći na nešto drugo jer ste pomislili ” O pobogu. tko još nosi pidžamu?”. Prva stvar koja vam je pala na pamet vjerojatno je Rowan Attkinson koji se sprema na spavanje u ulozi Mr. Beana. Možda sada želite prestati čitati još i više… no ipak još jedan muškarac nosi pidžamu, Hugh Heffner, a njemu ide poprilično dobro sa damama. Mogli biste reći da je zbog novca(vjerojatno je), ali možda i pidžama im nešto s tim.

Većina muškaraca pojam spremanja na spavanje shvaća tako da se skine u bokserice i eventualno opere zube. Prije no što uspijete nabrojati svjetske prvake u nogometu u zadnjih 10ak godina on spava snom pravednika. I što sada? Jesu li pidžame korisna stvar ili samo nepotrebna izmišljotina? Što se tiče ljetnih vrućih mjeseci svakako je u redu spavati samo u boksericama i eventuialno tankoj staroj T-shirt majici. Tako i tako biste najradije oguulili kožu sa sebe.

No u hladnijim mjesecima itekako je korisno odjenuti pidžamu. Sjećate se onog osjećaja ujutro kada je krevet topao a vi se ustajete još prije no što se je stan zagrijao. Oni srsi koji vas tada prođu i šokiraju tijelo su najbolji način da snizite imunitet i pokupite jednog od bacila koji su počeli tražiti nove domaćine.

Stoga barem lagana pidžama može spriječiti mnogo problema koji bi vas mogli uhvatiti ove jeseni i zime. Nije potrebno o pidžami razmišljati kao o onoj koju je nosio vaš djed. Staroj, flanelskoj i ofucanoj koju su grickali još i moljci sa Jugoslavenskom putovnicom. Na izbor imate mnogo laganih modernih pidžama. Načinjene si od tankog pamuka ili lana u kojima će vam biti vrlo udobno spavati. Želite li malo začinite stvari pojavite se dragoj u svilenoj pidžami i gledajte kuda će vas to odvesti.

 Autor: L.K. Foto: wavebreakmedia/Shutterstock