Savjeti za odijevanje u četrdesetima

odjeća u četrdesetima

Svako desetljeće života donosi neka pravila, pa tako i odijevanje. Donosimo vam neke smjernice kojih biste se trebale pridržavati kod izbora odjeće. Koliko god da vam se neki trend sviđa, uzmite u obzir godine, jer najbolje odjevene žene prilagođuju trend sebi. Iz svake sezone uzmite ono što odgovara vašoj građi i godinama.

Teško je pronaći prikladnu odjeću za posao koju možete nositi i privatno pa si olakšajte posao i birajte klasične krojeve i neutralne boje. Moći ćete ih kombinirati u različitim situacijama.

Nemojte se oblačiti premladenački, odnosno kupovati odjeću na odjelu za tinejdžere jer rezultat mogu biti samo zli komentari. U četrdesetima žene već imaju ukus i određen stil uz jednu dozu otkačenosti. S druge strane, nemojte birati odjeću u kojoj ćete djelovati starije nego što jeste. Pokušajte naći zlatnu sredinu između mladenačke lepršavosti i ozbiljnosti zrelih godina.

Izbacite iz ormara sve komade odjeće koje čuvate već godinama i svake godine pokušavate ponovo uči u njih. Tijelo se s godinama mijenja i normalno je da ne možete na sebe staviti nešto što ste nosili prije deset ili dvadeset godina.

Odlika žena u četrdesetima je da kupuju manje ali kvalitetnije. Dosad ste već navikle na mijenjanje trendova stoga kupujte samo nekoliko stvari kako bi modernizirale izgled, a ostatak odjeće upotpunite kvalitetnim klasicima. Ne možete pogriješiti ako odaberete klasične suknje uz koje će se savršeno slagati majice, dolčevite i kožne jakne.

Pripazite i s bojama. Plava, zelena i smeđa su dobrodošle. Ružičastu radije zamijenite crvenom. Crnu boju ostavite po strani i zamijenite ju nekom pastelnom bojom, koja vam vraća energiju i dobro raspoloženje.

Za slobodno vrijeme i dalje je prikladan jeans i sportske majice. Ukoliko volite kraće suknje kombinirajte ih s ravnim cipelama. Traperice neka budu ravne ili mrkva kroja. Možete ih nositi sa strukiranim košuljama u decentnim uzorcima te vestama i prslucima raznih boja i oblika.

Ukoliko imate jače bokove košulje bi trebale biti nešto duže i ravnog kroja. Želite li naglasiti poprsje, odaberite prsluk sa dubokim V izrezom.

Autor: D.K., Foto: Viorel Sima/ Shutterstock