Make up trikovi za žene s naočalama

šminkanje naočale

Ženama koje nose naočale nije nimalo lako kada je riječ o šminkanju. Za njih postoje potpuno druga pravila šminkanja, a mi vam u nastavku donosimo i koja su to.

Da bi vam make up na očima dobro izgledao, morate definirati svoje obrve. Obrve su najvažnije u oblikovanju vašeg lica, pa je važno da su uvijek dotjerane i uredne. Obrve se trebaju čupati pomoću pincete, te češljati češljićem za obrve.

Nakon što uredite svoje obrve, na njih se nanosi sjenilo za obrve, koje odogovara boji vaših obrva. Završni dodir možete napraviti tako da na obrve stavite malo gela za obrve. Na ovaj način uređivanja lica i obrva, odvratit ćete pažnju na svoje oči.

Žene koje nose naočale trebaju koristiti uvijač za trepavice! Uvijač za trepavice, će pomoći vašim trepavicama da istaknu vaše oči. Uvijene trepavice daju očima veseliji, veći i budniji izgled. Nakon što uvijete trepavice, na njih nanesite dva sloja maskare.

Tamne krugove ispod očiju možete sakriti tako da odaberete korektor koji ima žuti pod ton i da ga namžete na problematične dijelove lica, te ga dobro razmažete. Za kraj dodajte tekući puder, kako bi se izjednačila boja sa ostatkom lica.

Nemojte usklađivati boju sjenila sa bojom okvira dioptrijskih naočala, zato što vam na taj način oči mogu izgledati puno manje nego što jesu. Najbolje je da boju sjenila odaberete na način da na oči stavljate samo one boje koje su svjetlije od okvira vaših naočala za nekoliko nijansi. Na ovaj način šminkanja vaše oči će izgledati svjetlije i krupnije.

Prilikom nošenja naočala obratite pažnju da vam naočale uvijek budu čiste i stakla naočala da ne budu zapackana. Nečistoćom naočala skrećete pažnju sa svog lijepog lica i make up-a, pa ih pokušajte održavati što čišćima. A prilikom odabira dioptrijskih naočala, birajte one koje odgovaraju vašim crtama lica, a ne one koje su sada u modi.

Autor: A.Z., Foto:saras66/Shutterstock