Šminka koja traje cijelu noć

šminka lice

Kako bi vam se šminka zadržala na licu tijekom cijele noći, trebate uložiti malo više truda u šminkanje nego inače, no definitivno se isplati. Kada na lice nanosite šminku u žurbi, sigurno vam neće biti postojana cijelu noć, a i više puta u tijeku noći ćete je morati popravljati. U nastavku vam donosimo neke od savjeta kako možete svoju šminku učiniti postojanom tijekom cijele noći ili dana.

Nakon čišćenje kože lica i nanošenja pilinga na nju, koža je spremna za hidratizaciju. Na lice nanosite hidratantan proizvod tako da izbjegnete T zonu, te da pričekate barem 15-ak minuta prije sljedećeg “prčkanja” po licu.

Trajanje šminke na očima produljite tako da kapke šminkate sjenilom u prahu, a trepavice vodootpornom maskarom, kako se ne bi razmazivala. Ako vam je problem vodootporna maskara zbog njenog teškog skidanja sa oka, možete ju nanijeti samo na vrhove trepavica, na koje ste već nanijeli normalnu maskaru.

Šminka će na licu zasigurno trajati puno dulje, ukoliko prije šminkanja lice očistite pilingom. Piling se preporuča raditi dva puta tjedno, a ukoliko imate jako osjetljivu kožu, onda ga prakticirajte jednom tjedno. Najbolji su blagi i prirodni pilinzi za kožu.

Kako bi vaša šminka što dulje trajala na vašem licu, pokušajte koristiti što manje korektora. Korektor bi najbolje bilo nanositi sa šiljastom četkicom za eye liner, kako ne bi bez veze prekrivali korektorom površine lica koje nemaju potrebe za time. Pokušajte ne nanositi previše korektora na lice, jer kada se šminka tokom dana polagano briše sa lica, korektor postaje sve vidljiviji.

Balzam za usne koristite isključivo za njegu usana, a prije nanošenja ruža na usne, namažite ga na usne, minimalno 10 minuta nakon što ste nanijeli balzam. Mat ruževi se dulje zadržavaju na usnama, pa ukoliko vam treba dugotrajniji ruž, izbjegavajte one sa sjajem.

Uvijek preko svjetlije podloge stavljajte tamniju podlogu, kako bi izbjegli zamrljan izgled. Najbolji efekt prilikom nanošenja pudera ćete postići ukoliko puder nanesete velikom četkom za puder, te se fokusirate najviše na T zonu.

Kako bi spriječili prirodna ulja da mijenjaju koži teksturu šminke, koristite silikonske primer. Silikonski primer vašu će olakšati nanošenje pudera na kožu, a na očima možete kombinirati primer za oči ili onaj za cijelo lice. Primer najviše nanesite na područje brade, usana i kapaka, te ga je najbolje nanositi prstima.

Kako vam se crna linija na oku ne bi razmazivala, na očni kapak prvo nanesite vodootpornu crnu olovku, pa na nju nanesite tanki sloj crnog tuša. Na taj način, šanse za razmazivanje biti će minimalne.

Autor: A.Z., Foto: NAS CRETIVES/Shutterstock