Ljekovite biljke za djecu

ljekovita sredstva za djecu

Svako dijete u prvih deset godina života prolazi kroz lakše i teže zaraze dok ne uspije razviti dovoljan broj antitijela. Roditelji znaju da su mala djeca, mala briga, a velika djeca, velika briga. Roditelji koji su svjesni toga, moraju znati izaći na kraj i s malim i velikim nedaćama.

S vremenom, roditelji postaju stručnjaci za zdravlje djeteta, no iako mnogi pribjegavaju konvencionalnim metodama liječenja djece, neki se ipak pitaju koliko oni zapravo pomažu djeci, a koliko im štete te pribjegavaju provjerenim bakinim recepturama za liječenje bolesti.

Bakina stara receptura je lišena kemikalija, konzervansa i kemijskog inženjeringa, jednostavno ih je pripraviti i prava su pomoć kod razvijanja obrambenih moći djece i odraslih.

Mnogo djece nama zadovoljavajući tek i mnogi roditelji vode bitke sa djecom kako bi barem nešto pojela. No promotrite malo navike vašeg djeteta. Možda ne može jesti jer se negdje dokopao slatkiša koji su mu pokvarili tek.

Osim nepravilne prehrane, zbog zahtjevnog i opterećenog života i djeca imaju problema sa snom. Ovdje možete pomoći djeci prirodnim metodama za otvaranje teka i lakši san.

Roditelji bi trebali paziti da njihovi mališani ne jedu slatkiše i ne piju zaslađene napitke prije obroka jer tako će sigurno pokvariti tek.

Možemo primijetiti kako su nemir, poremećaji koncentracije postali sve učestaliji kod djece. Pokušajte osmisliti neki zanimljivi ritual kojim ćete spremati dijete na spavanje, držite ga se i s vremenom će to djetetu pomoći da zaspe i prespava noć. Pokušajte prije spavanja pričati s djetetom i na taj način ga opustiti kako bi mirno zaspalo.

Često se djeci dogodi da se pomokre u krevet jer tako čvrsto spavaju pa ne osjete da im popuste mišići mjehura. Stari recept protiv mokrenja u krevet je da djetetu stavite omotanu krpu s čvorom na leđima. Čvor neka bude debeo. Djeca mokre dok spavaju na leđima pa je ovo izvrstan način da ih smetanje čvora probudi prije nego se pomokre.

Za jačanje djetetovog imunološkog sustava pomažu prirodni čajevi koji sadrže sastojke poput sljeza, matičnjaka, očanice, maćuhice, dragušac, žličnjaka, kadulje, preslice, listove oraha, piriku, trputac, vodenu trbulju, no prije svega se posavjetujte s liječnikom.

Autor: S. G., Foto: Batyreva Irina/Shutterstock