Lijek za slomljeno srce

slomljeno srce

Za sve na ovom svijetu postoji lijek, pa tako i za slomljeno srce. Postoji nekoliko načina uz koje si možete olakšati bolno razdoblje svoga života. Prekid može u potpunosti šokirati osobu, a ponekad čak i potvrditi sumnje koje je imala dok je veza još trajala. No kako bilo, ukoliko niste vi ti koji ste prekinuli, morate poštovati odluku partnera i započeti život daleko od njega.

To će biti moguće tek kada naučite voljeti same sebe, toliko da vam nitko drugi nije potreban da bi bili sretni. Na koje načine preboljeti bivšeg partnera, donosimo u nastavku.

Za početak prestanite žaliti za onim što je moglo biti, jer to više ne postoji, koliko god to grubo i tužno zvučalo. Dopustite sami sebi da žalite i isplačite se. Nakon prekida partneri osjećaju ljutnju, tugu, izdaju i zbunjenost, što je potpuno normalno! Ali morate si priznati da je bolje da je veza gotova nego da ste nesretni jedno s drugim! Svi zaslužuju partnera koji je ludo zaljubljen i koji će napraviti sve za svog partnera.

U trenutku prekida srce i mozak ostavljene osobe su u najgoroj situaciji života. Srce otežava cijelu situaciju podsjećajući na sve divne trenutke, te stalno dolaze misli kako bi moglo ponovo biti tako. Mozak je malo realniji i pokušava shvatiti da ljubavi više nema i da se više ništa ne može napraviti po tom pitanju.

Potrebno je određeno vrijeme da srce i mozak budu na istoj strani te da shvate i prihvate da je ta veza prošlost. No pustite vrijeme da prođe, slomljenom srcu uvijek je potrebno vrijeme kako bi prihvatilo realnost i to je potpuno normalno.

Zadajte si ciljeve! Učite nove jezike, putujte, kupujte, napredujte ili se preselite. Isplanirate svoj svaki sljedeći korak u životu, kako bi ostvarili zadane ciljeve. Sloboda vam daje prostora i vremena, da svoj život živite kako god vi želite.

Prva pomoć kod ljubavnog prekida je druženje s drugima, nemojte si to uskratiti, nego se prisilite da se družite! Nakon određenog vremena žaljenja, socijalizirajte se i družite. Zadnje što vam sada treba u životu i što vam nije od apsolutno nikakve koristi, je biti doma sami sa svojim mislima i žaljenjem. Što više žalite i vrijeme provodite u samoći, više će vam faliti bivši partner. Okružite se ljudima koje volite i radite s njima što god vam padne na pamet ili za što god niste imali vremena.

Obavezno izbjegavajte stvari koje vas podsjećaju na bivšu vezu i na bivšeg partnera. Sve stvari koje su bile zajedničke, ili koje vas podsjećaju na bivšu vezu, spremite u posebnu kutiju, koju je najbolje da bacite. Izbrišite sve zajedničke slike, mailove, poruke, itd. Vjerujte, to nisu uspomene, to su bolne rane koje vam ne trebaju u životu i kojih ako se ne riješite će vam samo smetati na vašem putu prema sreći.

Zaboravite na bilo kakve kontakte sa svojim bivšim partnerom i izbjegavajte ih u potpunosti. Izbrišite njegove kontakte, maknite ga sa liste prijatelja, itd. Koliko god vam se to sada možda činilo pretjerano, vjerujte tako je najbolje za vas.

Koliko god još niste preboljeli bivšu ljubav, počnite izlaziti i upoznavati nove ljude. Nikada si nemojte stvoriti pritisak da odmah morate pronaći drugog partnera, jer je to potpuno krivo. Dopustite si neko vrijeme slobode i uživanja. Ono što sada treba biti vaš cilj je zabava i to je to!

Za vrijeme zarastanja rana na vašem srcu upoznati ćete divne osobe, od kojih će možda netko u budućnosti i biti vaš idealan partner, no sada nije vrijeme za to. I nemojte se zavaravati, pred vama je dugi put prije nego se u potpunosti oporavite od prekida i zaboravite na bivšu vezu i partnera. Idite sigurno i odlučno korak po korak, vidjet ćete kako će vam biti sve lakše kako dani budu odmicali.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock