Kritične faze u procesu mršavljenja

prejedanje na kauču

Tijekom svakog procesa mršavljenja dolazi do kritične faze kada se misli samo na hranu. To se događa u ptva tri dana, a nakon toga u trećem tjednu. Ako čovjek izdrži ovaj period, dolazi do krize koja opet nastupa u šestom tjednu. Neraspoloženja do kojih dolazi povremeno, nastupaju periodički.

Kako bi izbjegli krizne periode koji mogu nastupiti i zbog čega rezultat neće biti onakav kakav ste htjeli, važno je da pročitate slijedeće savjete koji vam u tome mogu pomoći.

Ljudski organizam unutar sebe ima kontrole koje pomažu održati željenu težinu. Jedna kontrola se odnosi na gubitak težine i energije. Trenutak kada dolazi do usporavanja čovjeka i manje potrošnje energije, jedan je od najpoznatijih trikova.

Mora proći određeno vrijeme da se organizam privikne da iz stanja kronične gladi prijeđe na trošenje svojih masnih rezervi. Ali i tada postoji mogućnost da se organizam vrati u stanje od prije. Zato je važno svaka tri mjeseca ostati dosljedan sebi i ne jesti više nego što treba jer će tijelo uspjeti nadvladati dobru volju.

Svaki proces mršavljenja je kompliciran i podrazumijeva ispunjenje raznih faktora kako bi na kraju završio s pozitivnim rezultatom. Jedan od problema s kojim se mnogi suočavaju su nerealna očekivanja koja stavljaju ispred sebe.

Vrlo često se događa da gubitak kilograma krene kasnije nego što se to neka osoba nadala, a upavo iz tog razloga pada u depresiju i odlučuje prestati s posebnim režimom prehrane.

Kriza koja nastupa kasnije u šestom tjednu rezultat je nemogućnosti održavanja težine. Nažalost mnoge osobe nakon što uspiju izgubiti određen broj kilograma ne uspiju zadržati novu kilažu. Vrlo brzo se vrate svojim starim navikama, jer im je neizdrživo i dalje se suzdržavati od određenih namirnica.

Zbog toga je važno ne izvrgnuti tijelo šoku i odjednom prestat jesti velik dio namirnica koje su dosada činile sastavni dio vaše prehrane. S promjenama je potrebno krenuti postepeno i to tako što nećete izbaciti sve, nego ćete jesti umjereno i u manjim količinama.

Foto: Peter Bernik/Shutterstock