Ravnanje kose kod kuće

ravnanje kose na četku
Ravnanje kose na četku, Foto: Raia/Shutterstock

Zašto je uvijek susjedova trava zelenija? Zašto sve one rođene s kovrčavom ili valovitom kosom žele barem na kratko imati ravnu kosu i obratno? Možda se samo radi o tome da danas neprestano mijenjamo svoj odjevni stil i biramo iz supermarketa životnog stila, kako ga naziva Ted Polhemus.

Ako mijenjamo odjeću zašto ne bismo prilagodile i frizuru? Možda imate dovoljno vremena i sredstava za česte posjete frizerskom salonu, možda nemate. No kako god, možete kosu izravnati i kod kuće. Postoji više metoda prilagođenih vašem tipu kose i onome što želite postići, kao i razni preparati koji bi vam mogli pomoći da kosa dulje ostane ravna i glatka.

Ako je vaša kosa samo malo valovita, veće su šanse da će vas poslušati kada je izravnate. Možete posegnuti za šamponom i regeneratorom za ravnanje koji u sebi sadrže sastojke što ispravljaju zavojitost same vlasi.

Za vas će biti dovoljna i primjena okrugle četke, kvalitetnog fena i čvrste ruke. Uvijek pustite da zrak cirkuklira od korijena prema vrhovima istodobno odlučno povlačeći četku.

U nastavku pogledajte kako izravnati kosu uz pomoć pegle.

Za nešto dramatičniju ravnoću kose iskoristite peglu za kosu, no ne pretjerujte sa peglanjem. Povremeno ravnanje na ovaj način neće značajno utjecati na kvalitetu kose ako peglu pravilno upotrebljavate.

Uvijek podjelite kosu u pramenove i zakačite ih ukosnicama kako bi mogli svaki pramen temeljito opeglati.

Nikada ne peglajte kosu dok nije potpuno suha i kada je god moguće nanesite na nju sredstva koja ju štite od prekomjerne topline. Želite li da vaša kosa zadrži volumen između dvije ploče pegle zagrabite je negdje na trećini dužine odmaknute od korijena.

Uložite u kvalitetne proizvode za kosu, posebice ako vrlo često oblikujete frizure koje uključuju korištenje topline. Pegle sa nekvalitetnim pločama ili previsokom temperaturom oštećuju i isušuju kosu svakim peglanjem.

Ako već ravnate kosu na ovaj način vrlo često nemojte zaboraviti pružiti joj i periode odmora i opuštanja, i razmazite je ponekad nekom bogatom hranjivom maskom.

Autor: L.K., Foto: Raia/Shutterstock