Kovrčanje kose s peglom

kovrčava kosa

Uvijek je prekrasno za vidjeti djevojku ili ženu koja ima njegovanu, dugu i kovrčavu kosu. Od sada to možete i vi imati, samo je potrebno imati dovoljno volje i preciznosti da bi se takva frizura zaista ostvarila. Zaboravite na crveni tepih koji vidite na televiziji i uronite u svoj svijet glamura pomoću prelijepih uvojaka.

Za početak, bitno je da imate što dužu kosu kako bi se uvojci mogli bolje isticati te djelovati rakošno. Kosu dobro i pravilno isfenirajte četkom tako da je dobro povučete od korijena prema vrhovima. Ponovite postupak koliko treba sve dok ne vidite da je dovoljno ravna.

Kad kosu dobro osušite i izravnate, prođite prstima par puta preko nje kako bi bila što prirodnija, odnosno ležernija.

Zatim nanesite njegujuće ulje za kosu koje bi kosi trebalo dati zdravi sjaj i glatkoću. Vrlo cijenjeno ulje za stiliziranje je arganovo ulje koje će usput potaknuti rast i volumen kose.

U nastavku pogledajte kako nakovrčati kosu uz pomoć pegle.

Peglu uključite u struju te pričekajte nekoliko minuta da se zagrije na odgovarajuću temperaturu. Ne pretjerujte s jako visokom temperaturom kako ne biste oštetili vlasi. Na kosu prije kovrčanja nanesite sprej koji će vas vašu kosu štititi od topline.

Uzmite pramen kose i počnite s kovrčanjem. Isti postupak ponavljajte sve dok ne uočite da više nema ravnih pramenova. Važno je da peglom stisnete pramen te ga nakon par sekundi pažljivo odmotavajte od pegle.

Kad ste kosu nakovrčali, ponovno prođite prstima kroz kosu kako bi kovrče djelovale što ležernije i lijepo opušteno.

Za dugi vijek trajanja svojih novih kovrča, upotrijebite malo laka za kosu. S ovakvom frizurom ćete moći hodati i po vlažnom vremenu bez straha da će vam se raspustiti za razliku od savršeno ravne kose.

Kovrčavu kosu nosite kad idete na večernji izlazak s prijateljicama ili partnerom. Također ćete odlično izgledati odlučite li se da ih nosite za neke svečanije trenutke poput proslave rođendana, svadbe ili maturalne večere.

Autor: A.B., Foto: olly/Shutterstock