Kožna narukvica

kožna narukvica
Kožna narukvica, Foto: Subbotina Anna/Shutterstock

Koža je jedan od najstarijih materijala poznatih čovjeku. Još na početku velikog ljudskog putovanja, na onom prvom koraku sjedili smo oko vatre zaogrnuti u kože neartikulirano mrmljajući u očajnim pokušajima komunikacije. Svijet oko nas bio je nov i začuđujuć. Sunce, Mjesec i vremenske prilike upravljali su našim životima.

Danas znamo mnogo više, napredovali smo, evoluirali, popeli se na ljestvici… zovite to kako vam drago, no koža kao nezamijenjivi materijal ostaje prisutna. Ako ne želite biti instrument smrti ikoje životinje, na raspolaganju vam je svakako eko koža tj. umjetne imitacije koje su izvedene tako dobro da gotovo nećete ni primijetiti.

Osim kožnih odjevnih predmeta koje obožavamo koža je ujedno i materijal koji se koristi u izradi prekrasnog nakita. Želite li stoga ovoga ljeta pomalo podsjećati na Xenu ratnicu (bila ona urbana ili morska) odaberite sjajne kožne narukvice kojima ćete podići nježne ljetne kombinacije. I najljepše ruže uzgojile su trnje. Ljepota leži u proturječnosti poruke.

Zato ukomponirajte smeđu kožnu narukvicu sa nekoliko zakovica sa nježnom i romantičnom ljetnom cvjetnom haljinom ili pak tunikom u boji sladoleda od šumskih jagoda. Dobit ćete dozu bunta i opasnosti. Nitko neće to primijetiti svjesno, ali ovakva eklektična kombinacija raznih stilova i utjecaja pokazat će da imate dubinu i da moda nije samo nešto što se slijepo slijedi već da same odlučujete i gradite svoj stil.

Naravno kožnu narukvicu možete odjenuti i na kombinacije koje svakako vise na rubu i zovu na opasnost. Životinjski uzorci i rock ili punk moda ono su područje u kojima se kožna narukvica savršeno uklapa. Iako nam je danas dopušteno poigravanje modom i odvažni eksperimenti ipak postoje neka pravila u odijevanju za pojedine situacije.

Ali koje li sreće, čak i ako nas društvo ponekad prisiljava da poslušno legnemo u kalup, uvijek vam ostaje jocker karta modnih dodataka. I najozbiljnija poslovna kombinacija voli dobar dramatični broš isto kao što i na strogu kombinaciju ispod sakoa možete sakriti kožnu narukvicu. Mali bljesak ovog zanimljivog komada dok se krećete izaziva čuđenje i potiče ljude da prouče dalje ovu disonancu, čineći vas zanimljivima i privlačnima. Ako vas ništa od ovoga ne zanima posjedujemo još jedan argument… jednostavno su lijepe.

 Autor: L.K., Foto: Subbotina Anna/Shutterstock