Gumene cipele za more

cipele za vodu
Cipele za vodu, Foto: piotrwzk/Shutterstock

Budilica zvoni, pet je ujutro i zora je tek krenula tjerati mrak. Uspijevate nekako odlijepiti kapke i pogledati oko sebe. Osjećate neizdrživ poriv da stisnete snooze i odspavate još desetak minuta i tada napokon stvari sjednu na mjesto. Ovo nije samo još jedno obično jutro kojim započinje dan ispunjen poslovnim i fakultetskim obvezama. Ovo je jutro polaska na more.

Tko bi rekao da je moguće tako poletno i veselo iskočiti iz kreveta. Pregledavate svoje popise, pakirate u torbu posljednje male sitnice. Nemojte zaboraviti sve ona male stvari koje ćete još koristiti to jutro, četkica za zube, četka za kosu, deodorant i slično.

Nakon sati i sati vožnje u kojima ste možda vi bile prijevopoznik, možda neki član obitelji, dečko ili prijateljica, možda ste malo drijemale ili ste bile preuzbuđene pa ste otpjevale svaki ljetni hit sa radijem, svejedno je. Glavno da uživate. Put na more je poput limba u kojem osjećate kako svaki kilometar bliže obali briše stres nakupljen tijekom godine.

Napokon ste tamo i bacate torbe, raspakirat ćete se kasnije. Na plaži sve vrvi od ljudi, mirisi kreme za sunčanje miješaju se sa onima lubenice i maslinova ulja. Ponijele ste raznu aparaturu. Od luftića koji sada napuhujete, sunčane  naočale, slamnati šešir, zaleđenu bocu vode, breskve…što vam nedostaje? Cipele za more. Osim ako niste na plaži koja ima savršeno uređen pješčani ulaz u more svakako ponesite ove male gumene cipelice. Uređene plaže su obično one velike gradske, a želite li se malo maknuti u osamu možete potražiti i neku zabačeniju varijantu.

Gumene cipele za more štitit će vaša svježe pedikirana i meka stopala od oštrog kamenja, krupnog šljunka, skliskog ulaza obraslog morskom travom ili pak morskih ježeva i krastavaca koij su ovaj plićak proglasili svojim domom. Ako ove cipele smatrate neprivlačnima, a ipak vam kralježnicom prođu srsi dodirnete li stopalom morsku travu, ne očajavajte.

One su u početku doista izgledale neprivlačno no sada ih možete pronaći u raznim zabavnim bojama i uzorcima koji će vas oduševiti. Uostalom tko će na zabačenoj plaži vidjeti vaše cipelice za more. Nemojte ih nositi čitavo vrijeme, već ih skinite kada izađete iz vode kako bi izbjegli crte od sunčanja na stopalima. Dobro se zaštitite visokim faktorom i želimo vam mirno i ugodno ljeto ili lude izlaske do zore, ovisi što vam ovoga ljeta srce želi.

 Autor: L.K., Foto: piotrwzk/Shutterstock