Najčešće greške kod depilacije

traka za depilaciju

Vodite li računa o dlačicama? Jeste li više pobornik brijanja uz pomoć britvice, voska, šećerne paste ili možda trajnog uklanjanja dlačica? Za što se god odlučili i što god preferirali svima je želja isti rezultat na kraju dana, a to je uspješno uklanjanje dlačica.

Odgovor na pitanje će vjerojatno ovisiti o tome koliko često se želite baviti ovim pitanjem i koliki vam je prag boli. Mnoge žene koje se ne žele svaki drugi ili treći dan brijati i koje ne žele imati oštre dlačice nerijetko se odlučuju na depilaciju uz pomoć voska ili šećerne paste. Zbog čega?

Poznato je kako uz spomenute metode dlake nakon nekog vremena postaju rjeđe i ne rastu tako često, a i korijen je mekši. Za razliku od njih postoje žene, ali i muškarci koji se sve više odlučuju za trajniju metodu uklanjanja dlačica uz pomoć lasera. Na ovaj način ste duže vrijeme bez brige, ali je zato potrebno izdvojiti više novaca.

Velik broj žena se odlučuje najviše za vosak jer je jeftiniji od šećerne paste, a i uz pomoć njega se brže skidaju dlačice nego sa šećernom pastom koja se preporučuje kada se ne radi o velikim površinama tijela.

Dok neki odlaze u salone na tretmane jer se ne žele s tim baviti kod kuće, puno je onih koji će radije depilaciju napraviti u svom domu, bilo zbog novaca, nedostatka vremena ili možda neugode. Naravno da ponekad spomenute kućne radinosti mogu rezultirati i greškama.

Kada bi se promatralo što sve radi kozmetičarka prilikom depilacije pomislili bi kako to nije ništa komplicirano, što nije daleko od istine, ali to ne znači kako u cijelom postupku ne postoji niz detalja na koje treba pripaziti.

Što mnoge žene zaborave tijekom depilacije kod kuće? Na prvom mjestu se nalazi povlačenje trake u suprotnom smjeru od stavljanja trake. Tako na koži mogu ostati masnice.

Koje su najčešće greške kod depilacije?

Nije dobro brijati se tupom britvicom jer nije higijenski, a može doći do iritacije kože. Britvice treba mijenjati svakih mjesec dana ako se koriste svakodnevno.

Ono što nije dobro, a što mnoge žene rade je premala pauza između depilacije voskom. Stručnjaci predlažu da se napravi pauza od 4 tjedna i da se tako depilacija svede na jedan tretman u mjesecu. Dlačice trebaju biti dugačke između pola i jednog centimetra.

Važno je voditi računa o njezi kože, a pogotovo nakon agresivnih tretmana bilo da se radi o depilaciji uz pomoć voska, šećerne paste ili brijanju uz pomoć britvice.

Autor: S.Š., Foto: Valua Vitaly/Shutterstock