Koje namirnice debljaju

namirnice debljaju

Ukoliko želite smršaviti trebate znati koja hrana povoljno utječe na vaš organizam, a koja vas s druge strane deblja usporavajući vaš metabolizam. U nastavku vam donosimo namirnice koje dokazano debljaju, a na vama je onda da ih prestanete konzumirati.

Čips je nešto najgore za organizam! Čips je vrlo slan i mastan te je veoma zarazan. Oni koji često konzumiraju čips, znaju da kada ga krenu jesti da ga se teško riješe, ali ako ne želite masne naslage na trbuhu, prestanite sa konzumacijom čipsa. Ako imate toliku naviku grickanja i ne znate kako prestati jesti čips, napravite zdravu alternativu, tako da napravite čips od jabuke ili kelja.

Voćni sokovi nisu zdravi jer u sebi sadrže puno šećera koji deblja, pa bi ih trebali izbjegavati. Zamijenite ih sa prirodnim voćnim sokovima, koje ćete sami napraviti u sokovniku ili cijeđenjem voćki, bez da dodajte šećer. Kupovni voćni sokovi su puni kalorija! Voćni sok možete zamijeniti i biljnim čajem koji je jako zdrav i ne deblja.

Punomasni sr i kremasti sir za mazanje je idealan za početak dana, ali je pun kalorija i masnoća koje debljaju, i koje vam neće pomoći ukoliko želite smršavjeti, ili se ne udebljati. Sir je zdrav, pa se ne preporuča u potpunosti prekinuti konzumaciju, ali punomasni sir onda zamijenite posnim sirom, koji ima smanjene masnoće.

Industrijski keksi se rade sa velikom količinom šećera i masti, pa ne čudi što su toliko ukusni. Takvi keksi su odlični za stvaranje masnih naslaga oko struka pa ih je poželjno izbjegavati. Ukoliko ih se ne možete u potpunosti odreći, konzumirajte dva keksa dnevno, maksimalno. Najbolje bi bilo kada bi sami napravili zdrave keksiće od orašastih plodova, pahuljica i meda.

Rafinirane namirnice ne daju osjećaj sitosti, pa ih je poželjno izbjegavati. Stoga i ne čudi što prilikom konzumacije tih vrsta namirnica, u kratkom roku u organizam unosimo previše kalorija. Izbjegavajte rafinirane namirnice i počnite konzumirati namirnice koje su od cjelovitog ili integralnog brašna.

Autor: A.Z., Foto: jcjgphotography/Shutterstock