Kako znati da mu se sviđate

Kako znati da mu se sviđate, Foto: conrado/Shutterstock

Upoznali ste zanimljivog muškarca i nakon što ste razmijenili nekoliko rečenica, pokušavate odgonetnuti sviđate li mu se ili je samo ljubazan. Iako možda nećete moći odmah saznati njegove osjećaje, možete ih pokušati otkriti uz pomoć nekih znakova. Neki muškarci žele da ih primijetite, dok ih oni drugi skrivaju, barem u početku, kako bi uzbuđenje bilo veće. U nastavku vam donosimo znakove koji će ga sigurno otkriti.

Govor tijela

Muškarac kojem se sviđate često će vas gledati, naginjati se prema vama te će vam rijetko kad okrenuti leđa. Ako u vašoj blizini sliježe ramenima, on je ustvari romantična duša koja vas pozorno sluša. A ako primijetite da okreće zdjelicu i ramena prema vama dok sjedite zajedno, sigurno nešto osjeća prema vama i na korak je od toga da se zaljubi u vas.

Kontakt očima

Kontakt očima otkriva dvije vrste muškaraca. One samouvjerene i one sramežljive. Kada se sviđate sramežljivom muškarcu on će vas kratko pogledati u oči te nakon toga brzo skrenuti pogled u stranu. Samouvjeren muškarac će uhvatiti i zadržati vaš pogled te uz još i napraviti neku grimasu. Ovo može biti pomalo neugodno ako vam se ne sviđa. Ako osjećajte da ste s muškarcem zadržali pogled nešto duže nego s nekim drugim ili je on odmah pogledao u drugom smjeru, možete biti sigurni da mu se sviđate. Ako ste u istom društvu i on učini ili kaže nešto smiješno, uvijek će pogledati prvo prema vama kako bi provjerio smijete li se i vi.

Slušajte o čemu priča

Ako se nalazite u istom društvu, sviđate mu se, ali on je pomalo nervozan, tada će gotovo sigurno početi pričati o sebi. Puno puta muškarci imaju potrebu za dokazivanje, posebice ako se u vašem društvu priča o nekom drugom.

Obratite pažnju na dodire

Muškarac koji nešto osjeća prema vama imat će vas potrebu dodirivati. Stavite će ruku na vašu, koljenima će dodirnuti vaša koljena ili će vas spontano zagrliti. Sve su to jasni znakovi da mu se sviđate. Ipak, budite oprezni da nije riječ o muškarcima koji spomenuto rade sa svim djevojkama.

Promatrajte kako se ponaša prema drugim djevojkama

Neki muškarci namjerno flertaju s drugim djevojkama u vašoj blizini kako bi potaknuli vašu pažnju. To im pomaže da saznaju sviđate li mu se. Ovo ćete najbolje prepoznati po jasnom znaku. On će povremeno pogledati prema vama i nastaviti pričati s drugom djevojkom. A kada se vi udaljite, razgovor s njom će biti odmah završen. To ćete malo teže primijetiti, ali u tome vam može pomoći najbolja prijateljica.

Dijeli s vama zajedničke interese

Ako oboje volite istu glazbu ili bend, on će vam vjerojatno predložiti pjesmu ili ako se bavite istim sportom, on će predložiti da igrate jedan protiv drugog kako bi se pohvalio koliko je dobar u onome što i vi volite. Usput će i vama udijeliti komplimente.

Otkrivaju ga znakovi nervoze

Znoje mu se dlanovi, nervozno se smješka, igra se prstima i brzo pogled skreće u stranu? Sve su to jasni znakovi da mu se sviđate i da mu je stalo. Ako vas stalno zadirkuje, to radi zato što ste mu dragi i sigurno to ne radi s ostalim djevojkama. Neki muškarci ne mogu izraziti jasne osjećaje pa iz ovog možete pročitati njegovu namjeru.

Isto kao što se žene razlikuju jedna od druge, tako se razlikuju i muškarci. Niti jedan popis znakova nije univerzalan i ne može se primijeniti na sve. Neki muškarci su toliko sramežljivi da ih je gotovo nemoguće otkriti. Sramežljivi muškarci mogu odašiljati i potpuno drukčije znakove, one da mu se ne sviđate, što nije istina. Ne brzajte i prije svega dobro upoznajte muškarca. S vremenom ćete s obzirom na njegovu osobnost i sami shvatiti sviđate li mu se ili ne.

Autor: M.L., Foto: conrado/Shutterstock